FC Utrecht en Feyenoord scoren niet

Feyenoord heeft zondagmiddag uit bij FC Utrecht met 0-0 gelijkgespeeld. In een rommelige en vooral in de tweede helft tumultueuze wedstrijd maakte geen van beide ploegen aanspraak op de overwinning. Het duel in Stadion Galgenwaard werd door scheidsrechter Tom van Sichem in de tachtigste minuut gestaakt na aanhoudende kwetsende spreekkoren aan zijn adres. Na een afkoelingsperiode van vijftien minuten werd de wedstrijd hervat.

Giovanni van Bronckhorst keerde in Utrecht na een heupblessure terug in de basisopstelling, terwijl Kelvin Leerdam als invaller zijn eerste speelminuten pakte na de winterstop. De jeugdinternational maakte zijn rentree na te zijn hersteld van trombose in zijn bovenbeen. Daartegenover stond het wegvallen van Diego Biseswar, die zich aan het begin van de tweede helft geblesseerd moest laten vervangen.

Feyenoord werd tijdens de eerste helft vooral tijdens de openingsfase en vlak voor het opzoeken van de kleedkamer gevaarlijk. Al in de derde minuut kregen de Rotterdammers een levensgrote kans op de openingstreffer, toen André Bahia een corner van Jonathan De Guzman op doel kopte. Zijn inzet werd gekeerd, waarna een scrimmage volgde waarin FC Utrecht-doelman Michel Vorm uiteindelijk de bal wist te klemmen.

Na nog een kracht missende kopbal van Jon Dahl Tomasson en een aantal ongevaarlijke schoten van Diego Biseswar kreeg Feyenoord op slag van rust pas de volgende echte mogelijkheden op een treffer. Eerst konden achtereenvolgens Tomasson en Wijnaldum net niet bij een voorzet van Biseswar, waarna een schot in dezelfde aanval van Leroy Fer een makkelijke prooi was voor Vorm. In blessuretijd probeerde ook Tomasson het van dichtbij met een schot, maar ook zijn inzet kon de doelman van Utrecht niet verontrusten.

Het was het slotstuk van een eerste helft waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Utrecht speelde voor eigen publiek met veel passie en inzet, maar wist die bezieling eigenlijk alleen in het eerste deel van de eerste helft om te zetten in gevaar. Zo eindigde een schot van Nane Asare via het lichaam van Karim El Ahmadi in de handen van Rob van Dijk, die later bij een schot van Dries Mertens wel alle zeilen bij moest zetten om een doelpunt te voorkomen.

Veel veranderde er na de rust niet aan het spelbeeld. Dan was Utrecht dat de aanval zocht, dan weer Feyenoord. Dit resulteerde echter pas in de zeventigste minuut tot de eerste uitgespeelde kans, toen Wijnaldum een voorzet van Van Bronckhorst ineens op doel schoot. Vorm wist de bal echter vlak voor de lijn te klemmen.

Aan de andere kant leek Utrecht daarvoor twee keer gevaarlijk te worden, maar eerst tikte Van Dijk de bal na een corner weg voor de voeten in de inkomende Sander Keller, terwijl Stefan de Vrij niet veel later alert was na een voorzet van Mertens en zo voorkwam dat Mulenga van dichtbij kon schieten.

Na de door Van Sichem ingelaste afkoelingsperiode vanwege kwetsende spreekkoren, maakte geen van beide ploegen nog aanspraak op de overwinning.

FC Utrecht – Feyenoord 0-0

Scheidsrechter: Van Sichem

Geel: Silberbauer, Keller (beiden FC Utrecht), Biseswar, De Guzman, De Vrij, Babovic (allen Feyenoord)

Bijzonderheden: Scheidsrechter Van Sichem legt duel in tachtigste minuut tijdelijk stil vanwege aanhoudende kwetsende spreekkoren.