Ruime oefenzege beloften in Spijkenisse

Jong Feyenoord/Excelsior heeft dinsdagavond een ruime zege geboekt in een oefenwedstrijd tegen v.v. Spijkenisse. De ploeg uit de zaterdag 1e klasse B werd op eigen veld met 1-9 verslagen door de Rotterdamse beloften. De spitsen Mo Faouzi (3x) en Peter de Lange (2x) namen samen het grootste deel van de productie voor hun rekening. De overige treffers kwamen op naam van Jaap van Duijn (2x), Mathys Benard en Jordao Pattinama.
De ploeg van trainer André Hoekstra had afgezien van de eerste vijf minuten de wedstrijd volledig in handen. Desondanks had Spijkenisse aan die eerste minuten genoeg om op voorsprong te komen en de thuisploeg kreeg gedurende de eerste helft nog verschillende mogelijkheden.

Jong Feyenoord/Excelsior herstelde zich al na een kwartier van de openingstreffer, toen Van Duijn na een steekpass van Pattinama de verdiende gelijkmaker binnen kon schieten. Nog voor rust liepen de Rotterdammers uit naar een comfortabele 1-5 voorsprong. Benard schoot raak op aangeven van Marlon Oranje en Van Duijn benutte een vrije trap, terwijl Faouzi binnen twee minuten twee keer een assist van Oranje tot doelpunt promoveerde.

Na rust bleef het voornamelijk eenrichtingsverkeer op het prima bespeelbare kunstgrasveld van Sportpark Riedijk. Pattinama vergrootte na een uur spelen de marge tot vijf, door na een scrimmage voor het doel van Spijkenisse raak te schieten. De eindstand werd uiteindelijk bepaald door twee treffers van De Lange en één van Faouzi.

Vv Spijkenisse – Jong Feyenoord/Excelsior 1-9