Fanshop
Fanshop

Kermit Erasmus genomineerd voor Afrikaans talent van het jaar

Kermit Erasmus is één van de drie genomineerden voor de titel Afrikaans talent van het jaar 2009. De Zuid-Afrikaanse aanvaller van Feyenoord, die dit seizoen is uitgeleend aan Excelsior, heeft concurrentie van de Ghanees Dominic Adiyiah (AC Milan) en de Nigeriaan Sani Emmanuel (Bodens BK). De winnaar van de prijs wordt op donderdag 11 maart tijdens een gala in de Ghanese stad Accra bekend gemaakt. De verkiezing van het Afrikaans talent van het jaar is een initiatief van de Confederation African Football (CAF).
Erasmus maakte vorig seizoen zijn debuut voor Feyenoord. In totaal kwam hij in vier competitiewedstrijden voor de Rotterdammers in actie. Dit seizoen speelde hij al twintig wedstrijden voor Excelsior, waarin hij acht keer scoorde.

Tijdens een persconferentie in Accra werden dinsdag niet alleen de genomineerden voor Afrikaans talent van het jaar bekend gemaakt, maar ook de namen van de drie spelers die aanmerking komen voor de titel Afrikaans voetballer van het jaar. Hiervoor zijn Didier Drogba, Michael Essien (beiden Chelsea) en Samuel Eto’o (Internazionale) genomineerd.