Fanshop
Fanshop

Feyenoord – ADO Den Haag in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen ADO Den Haag, eindstand: 2-2.
NUSport.nl:
Feyenoord laat zege glippen
Feyenoord zit in een 'winterdipje'. De ploeg van trainer Mario Been kwam zondag in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger ADO Den Haag opnieuw niet tot winst: 2-2. De gelijkmaker van ADO-aanvoerder Danny Buijs viel in de extra tijd. Daardoor wachten de Rotterdammers in 2010 nog steeds op de eerste zege in De Kuip. De vierde plaats van Feyenoord loopt vooralsnog echter geen gevaar, mede dankzij het puntenverlies dit weekeinde van de concurrenten Heracles Almelo (verlies bij Roda JC) en AZ (gelijk bij VVV-Venlo).

Goal.com:
Druiven zuur voor Feyenoord na gelijkspel tegen ADO
ADO startte fel en dat gaf direct resultaat. Door toedoen van Giovanni van Bronckhorst kwam Feyenoord, dat in thuisduels nauwelijks tegendoelpunten hoeft te slikken, verrassend op achterstand. De aanvoerder van de Rotterdammers tikte een voorzet van Karim Soltani binnen. Even daarvoor beging diezelfde Soltani een fikse overtreding op Georginio Wijnaldum. Deze werd echter niet bestraft, waarna hij belangrijk kon zijn bij de openingstreffer.

ADODenHaag.nl
Feyenoord - ADO Den Haag 2-2
Even kwam de gedachte op dat ADO Den Haag de winst weer eens in het laatste kwartier zou laten glippen. Jon Dahl Tomasson leek de Rotterdammers met Feyenoords tweede treffer in veilige haven te brengen. De thuisploeg had de wedstrijd professioneel moeten uitspelen, maar raakte in de laatste minuten de kluts kwijt.

De Telegraaf:
Chagrijn in De Kuip
‘Na de winterstop hebben we alleen tegen PSV (KNVB beker, red.) goed gespeeld’, erkende Feyenoord-coach Mario Been. ‘Het was ook een lastig rijtje tegenstanders. Maar ons spel in deze wedstrijd kan ik niet verklaren. Met alle respect voor ADO Den Haag, maar die ploeg staat derde van onderen. Dan moeten wij gewoon veel beter zijn. Maar we hebben dramatisch gespeeld.’

Metro:
Been weet het even niet meer
‘We speelden slecht, hebben nog steeds geen antwoord op ploegen die ons het spel laten maken, als je dat niet kunt ben je geen topploeg. We moeten in de spiegel kijken, ik ook. Ik ben verantwoordelijk.’ Been denkt nog niet aan straftrainingen of het omgooien van zijn opstelling. ‘We willen graag, maar we moeten keihard werken. Ik zal ze hard de waarheid zeggen.’

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen ADO Den Haag en de reacties van Mario Been, Giovanni van Bronckhorst, Ron Vlaar en Rob van Dijk.