Landzaat en Biseswar bezorgen beloften zege in Sneek

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond een 0-2 zege geboekt op Jong Heerenveen/Emmen. Trainer André Hoekstra had op Sportpark Tinga in Sneek de beschikking over een groot aantal spelers van de eerste selectie, onder wie Tim de Cler, Denny Landzaat, Luigi Bruins, Stefan Babovic en Diego Biseswar. Landzaat zette de Rotterdammer vroeg in de wedstrijd op voorsprong, waarna Biseswar na een uur spelen de eindstand bepaalde. Kelvin Leerdam speelde voor het eerst sinds hij is hersteld van trombose weer een volledige wedstrijd.
De Rotterdamse beloften slaagden er onder lastige omstandigheden op het kunstgras in Sneek in om de wedstrijd tegen Jong Heerenveen/Emmen vrijwel negentig minuten te controleren. De ploeg van Hoekstra gaf weinig kansen weg, waardoor Darley een betrekkelijk rustige avond had.

Landzaat zette Jong Feyenoord/Excelsior binnen tien minuten spelen verdiend op voorsprong. De middenvelder schoot vanaf zestien meter binnen, op aangeven van Diego Biseswar. Die assist was het gevolg van attent handelen van Darley. De doelman plukte een hoekschop van de thuisploeg uit de lucht en stuurde direct Biseswar de diepte in.

Na rust bleef het spelbeeld ongewijzigd en hield Jong Feyenoord/Excelsior het heft stevig in handen. Na een uur spelen leverde dat de 0-2 op. Het doelpunt was het gevolg van een prima combinatie tussen Babovic en Biseswar, waarbij de laatste uiteindelijk met de bal aan zijn voet van de flank naar binnen trok en de doelman in de korte hoek verschalkte.

‘Het was een aardige wedstrijd van onze kant’, concludeerde Hoekstra na afloop. ‘Hoewel de omstandigheden niet denderend waren hebben we aardig voetbal laten zien, weinig kansen weggegeven en uiteindelijk een regelmatige overwinning geboekt.’

Jong Heerenveen/Emmen – Jong Feyenoord/Excelsior 0-2

8’ 0-1 Landzaat
60’ 0-2 Biseswar