Beloften en Jong Willem II in evenwicht: 1-1

Jong Feyenoord/Excelsior heeft donderdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong Willem II. De ploeg van trainer André Hoekstra kwam halverwege de eerste helft op achterstand, maar Gianluca Been zorgde met een rake vrije trap niet veel later voor de eindstand. Namens de eerste selectie van Feyenoord verschenen Erwin Mulder, Kelvin Leerdam, Bart Schenkeveld en Mitchell Schet aan de aftrap.
Jong Feyenoord/Excelsior was door Jasper Waalkens al gewaarschuwd met twee schoten vanuit de tweede lijn, toen de Tilburgse middenvelder halverwege de eerste helft met een individuele actie het openingsdoelpunt inleidde. Waalkens dribbelde het strafschopgebied binnen en legde af op Jelle van Kruijssen, die op vier meter van het doel niet kon missen: 0-1.

De thuisploeg stelde daar voor de rust weinig tegenover. Mitchell Schet en Marlon Oranje probeerden het met schoten van afstand, maar succes leverde dat niet op. Dat kwam er na precies een half uur spelen wel, toen Been op de rand van het strafschopgebied aan mocht leggen voor een vrije trap. De middenvelder krulde de bal op schitterende wijze hoog over de Tilburgse doelman heen, waardoor de stand weer in evenwicht was.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen waren op een regenachtig Woudestein aan elkaar gewaagd, zonder dat er grote kansen vielen te noteren. Schenkeveld probeerde het met een rush vanaf eigen veld maar strandde in het strafschopgebied, terwijl Mulder aan de andere kant na een uur spelen de Rotterdamse ploeg behoedde voor een achterstand door een inzet van Thomas Verhaar te keren.

In de slotfase probeerden beide elftallen nog een doelpunt te forceren, waarbij de grootste kans voor Schet was. De aanvaller stuitte na een goede onderschepping van Oranje echter op de Tilburgse doelman.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Willem II 1-1

21’ 0-1 Van Kruijssen
30’ 1-1 Been

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Mulder; Leerdam (83’ De Vries), Schenkeveld, Ramsteijn, Waisapy; Been (46’ Risamasu), Hagary, Oranje; Schet, Faouzi (62’ Van Duijn) en Pattinama.