Veerkrachtig Feyenoord O/17 verslaat PSV B1

Feyenoord onder zeventien heeft vrijdagavond een uitstekende overwinning geboekt op PSV B1. Op Varkenoord kwam de ploeg van trainer Cor Adriaanse twee keer op achterstand, maar de veerkrachtige Rotterdammers trokken uiteindelijk wel aan het langste eind: 3-2. Jair Balrak had met twee treffers een groot aandeel in de overwinning op de Eindhovenaren. Joshua Steenvoorden tekende voor de andere Rotterdamse treffer.
Door de overwinning passeert Feyenoord de Eindhovenaren op de ranglijst en vindt het zichzelf nu terug op de tweede plaats van de eredivisie voor B-junioren. De achterstand op koploper Ajax bedraagt zes punten, maar de Amsterdammers hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

Al na twee minuten kwam Feyenoord vrijdagavond op achterstand. Een vrije trap van de Eindhovenaren eindigde in de muur op de hand van Larbi El Harouchi, waarna de scheidsrechter een strafschop toekende, welke door de gasten werd benut. De valse start was een flinke tegenvaller voor de thuisploeg. ‘We waren even het spoor bijster’, zei Adriaanse na afloop. ‘Gelukkig wisten we ons toch redelijk snel te herpakken.’

De Rotterdammers kwamen naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter in hun spel en dwongen de nodige kansen af. Balrak was na een half uur spelen het dichts bij een doelpunt, toen zijn inzet uiteenspatte op de paal. De middenvelder had niet veel later alsnog een aandeel in de gelijkmaker, toen hij goed doorkopte op Joshua Steenvoorden die het net wel wist te vinden.

De 1-1 vlak voor rust gaf vertrouwen voor de tweede helft. Feyenoord begon goed na de rust, maar keek toch al snel weer tegen een achterstand aan. Na een fout in de opbouw van de Rotterdammers profiteerde PSV: 1-2. ‘Dat was wederom een flinke domper’, zei Adriaanse. ‘Want wij hadden op dat moment het beste van het spel.’

Feyenoords talenten zaten niet bij de pakken neer en gingen hartstochtelijk op zoek naar eerherstel. Dat kwam er snel, toen Julius Agatowski een uitstekende lange bal verzond naar Balrak. De middenvelder twijfelde geen moment en nam de bal ineens uit de lucht op zijn schoen en schoot de even schitterende als verdiende 2-2 tegen de touwen. ‘Als hij die in een stadion maakt, breken ze de tribunes af’, was Adriaanse lovend. ‘Een heerlijk doelpunt.’

Na ruim een uur zorgde wederom Balrak met een doelpunt voor de overwinning en ook dit keer was Agatowski de aangever. ‘Deze overwinning is verdiend’, besloot Adriaanse. ‘Zeker gezien de tweede helft. Ik ben tevreden over de arbeid en strijd die de jongens hebben geleverd en heb ook heel aardig voetbal gezien.’

Feyenoord O/17 – PSV B1 3-2

2’ 0-1
36’ 1-1 J. Steenvoorden