Feyenoord Onder 19 verslaat FC Utrecht A1 in blessuretijd

Feyenoord onder 19 heeft zaterdag FC Utrecht A1 met 3-2 verslagen. De winst was verdiend, maar kwam pas in de blessuretijd tot stand. Onder 18 won ruim van RBC Roosendaal A1. Met onder meer drie treffers van Jon-Joost Cornelissens was O/18 met 5-1 te sterk. Voor Onder 16 leverde het treffen met FC Den Bosch B1 een 3-3 gelijkspel op. Anass Achahbar was verantwoordelijk voor alle drie de treffers. Onder 15 ging met 3-1 onderuit in Den Haag. Nathan Ake maakte de eretreffer tegen ADO C1. Ook Onder 14 verloor met 3-1. Op bezoek bij PSV C2 waren de Rotterdammers gelijkwaardig, maar gaven ze de wedstrijd in drie minuten weg.
ONDER 19 IN BLESSURETIJD VERDIEND VOORBIJ FC UTRECHT
Feyenoord onder 19 heeft op eigen veld FC Utrecht A1 verslagen. Feyenoord en Utrecht hielden elkaar qua stand lang in evenwicht, maar in de blessuretijd schoot Ricky van Haaren de Rotterdammers met zijn tweede treffer voorbij de bezoekers.

‘Het was volkomen verdiend dat wij deze wedstrijd wonnen’, was trainer Jean-Paul Van Gastel na afloop van mening. ‘Na de 1-1 leek het in de eerste helft helemaal nergens op. In de tweede helft hebben we dat rechtgezet en de winst verdiend naar ons toe getrokken. Al viel die winnende treffer wel pas op het nippertje.’

O/19 begon in de eerste helft nog wel voortvarend met een treffer van Jerson Cabral. Daarna was het snel gedaan met het goede spel van de Rotterdammers. Na tien minuten kwamen de gasten via een vrije trap op 1-1 en uit een hoekschop werd het een kwartier voor de rust ook nog 1-2. Utrecht was beter, maar creëerde nauwelijks kansen. Als de bezoekers gevaarlijk werden, was dat uit dode spelmomenten.

De tweede helft stond in schril contrast met de eerste. Feyenoord speelde in hoog tempo en zette Utrecht fel onder druk. Na ruim een uur bracht Van Haaren O/19 met een goede vrije trap op gelijke hoogte. De Rotterdammers gingen op zoek naar meer en een voorsprong leek een kwestie van tijd. Toen Jerson Cabral twintig minuten voor tijd vanaf elf meter mocht aanleggen leek die voorsprong er te komen, maar de aanvaller miste de strafschop.

Feyenoord wanhoopte niet en bleef op zoek naar de winnende treffer. In de slotfase speelde O/19 steeds meer tegen de klok en toen de reguliere speeltijd erop zat, stond er nog altijd een gelijke stand op het bord. Toen Van Haaren in de blessuretijd voor een vrije trap mocht aanleggen, besefte Feyenoord dat het de laatste kans kreeg. Van Haaren bleef koel en schoot zijn team beheerst naar de winst.

Feyenoord O/19 – FC Utrecht A1 3-2

4’ 1-0 Cabral
10’ 1-1
30’ 1-2
63’ 2-2 Van Haaren
91’ 3-2 Van Haaren

Opstelling Feyenoord O/19: Lamprou; Eekman, Erkelens, Van Huijgevoort, Martins Indi; Isoufi (72’ Janssen), Van Haaren, Clasie; Lagouireh (46’ Khwela), Fileccia en Cabral.

ONDER 18 NEEMT NA RUST AFSTAND VAN RBC ROOSENDAAL A1
Voor het eerst in de tweede seizoenshelft heeft Feyenoord onder 18 zaterdag drie punten gepakt. Thuis werd RBC Roosendaal A1 met 5-1 verslagen. Bij rust stond er nog een gelijke stand op het bord, maar toen O/18 na de pauze een tandje bij schakelde liep het over RBC heen. Meest opvallende man was Jon-Joost Cornelissens met drie treffers.

In de eerste helft bleef het verschil tussen RBC en Feyenoord beperkt. Na een kwartier kwamen de Rotterdammers op voorsprong, nadat Cornelissens een voorzet van Anthony Velder binnenkopte. Tien minuten voor rust kwamen de Roosendalers terug met een doelpunt vanaf de strafschopstip. Doelman Toine van Putten was te laat met een sliding, haalde een tegenstander onderuit en zag de arbiter naar de stip wijzen.

Na de pauze besefte het team van trainer Jan Gösgens dat er een tandje bij moest. O/18 stroopte de mouwen op en speelde vol passie en dat sorteerde al snel effect. Er was een uur gespeeld toen Osama Rashid een lange bal van achteruit met het hoofd verlengde op Cornelissens, die met zijn linkerbeen de tweede Rotterdamse treffer maakte.

Daarna was O/18 los. Cornelissens draaide vanaf 20 meter de bal in de verre hoek achter de doelman van de bezoekers en maakte zijn derde treffer. Twintig minuten voor tijd wist Daan Smith uit een hoekschop de 4-1 te maken. In de slotfase zorgde Daan Rienstra voor de laatste treffer. Massaro Latuheru gaf de bal op maat voor en Rienstra kopte goed raak.

Gösgens was na afloop blij met de zege. ‘Natuurlijk geeft dit een lekker gevoel. Het was weer eens een duidelijke overwinning. Vooral over het spel na rust was ik tevreden. Het zag er enthousiast en scherp uit. We speelden passievol en daarvan moeten we het hebben.’

Feyenoord O/18 – RBC Roosendaal A1 5-1

15’ 1-0 Cornelissens
35’ 1-1
60’ 2-1 Cornelissens
66’ 3-1 Cornelissens
70’ 4-1 Smith
85’ 5-1 Rienstra

Opstelling Feyenoord O/18: Van Putten; Van Oosten, Smith, Kruithof, Wijmer (70’ De Rooij); Bouwmeester, Schoonheijm (70’ Latuheru), Van den Engel; Cornelissens (85’ Angel Qurijo), Rashid (80’ Rienstra) en A. Velder (75’ Scholman).

ONDER 16 GEEFT TWEE KEER VOORSPRONG WEG
Feyenoord onder 16 en FC Den Bosch B1 hebben zaterdag de punten gedeeld. De puntendeling was terecht, maar vooral voor O/16 teleurstellend, omdat de Rotterdammers twee keer een voorsprong in rook zagen opgaan. Anass Achahbar maakte alle drie de treffers voor Feyenoord.

‘We hebben in het eerste deel van de eerste helft erg goed gespeeld’, vond trainer Gaston Taument. ‘Nadat we op 2-0 kwamen, gingen we te veel mee in het spel van Den Bosch. Achteraf moet je realistisch zijn, we hadden ook zomaar nog kunnen verliezen.’

De start van O/16 was perfect. In de eerste minuut schoof Kay Blokland vanuit het centrum van de verdediging op naar het middenveld en had een goede pass op Achahbar in huis, die de middenvelder tot treffer promoveerde. Binnen het kwartier was Achahbar nog een keer trefzeker, met een schitterende vrije trap.

Het goede spel van O/16 kreeg daarna geen gepast vervolg. Feyenoord werd slordig en gaf kansen weg aan de bezoekers. Na ruim een halfuur vond Den Bosch de aansluiting. Voor de pauze kregen de Bosschenaren nog meer kansen, maar verschalkten doelman Angelo Spanjaart niet meer.

Na een uur spelen kwam Den Bosch op gelijke hoogte. O/16 creëerde niet meer zoveel kansen als voor de pauze, maar bleef zich inzetten voor een nieuwe voorsprong. Achahbar bracht Feyenoord uiteindelijk op 3-2, uit een penalty. Lang kon O/16 niet van de voorsprong genieten, want vier minuten later maakte de gasten opnieuw gelijk.

Feyenoord O/16 – FC Den Bosch B1 3-3

1’ 1-0 Achahbar
14’ 2-0 Achahbar
33’ 2-1
61’ 2-2
66’ 3-2 Achahbar
70’ 3-3

Opstelling Feyenoord O/16: Spanjaart; Van Beek, Rekik, Blokland, Kongolo; Dercks (69’ Thong), Achahbar, Trindade de Vilhena; Boëtius, Breimer (61’ Staas) en Van Wingerden.

ONDER 15 LAAT KANSEN LIGGEN EN VERLIEST VAN ADO
Feyenoord onder 15 is er zaterdag niet in geslaagd concurrent ADO Den Haag C1 verder op achterstand te zetten. De Hagenaars zijn de naarste belagers van O/15 in de strijd om plek twee. In Den Haag was ADO met 3-1 te sterk, in een duel waarin Feyenoord de nodige goede kansen onbenut liet.

Binnen tien minuten keek de ploeg van trainer Jeffrey Oost al tegen een achterstand aan. Rick Dekker probeerde een verre ingooi van de thuisploeg weg te werken, maar schoot de bal tegen een tegenstander aan, die de bal overnam en in het doel achter doelman Jay Jharie schoot.

Vijf minuten voor rust dacht O/15 op gelijke hoogte te komen, na een treffer van Jesse Driebergen, maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Vlak na rust moest Jharie zijn ploeg binnen een minuut twee keer voor een grotere achterstand behoeden. De doelman deed dit naar behoren en redde tweemaal uitstekend op de doellijn.

Nadat Brandon Robinson een grote kans had gemist, kwam ADO op 2-0. Wederom ging een verre inworp aan de treffer vooraf. Jharie verkeek zich op de stuit, ging onder de bal door en zag die achter hem in het doel verdwijnen. Vijf minuten later vloog een hoekschop van de thuisploeg in één keer bij de tweede paal in de kruising: 3-0.

Kort daarna volleyde Nathan Ake de Rotterdammers uit een hoekschop nog naar 3-1, maar grote kansen voor Joey Groenbast en Robinson bleven onbenut. De Hagenaars naderen O/15 daardoor tot twee punten op de ranglijst.

Oost zag zijn ploeg zaterdagochtend gelijk op gaan met ADO Den Haag, maar vond dat O/15 de nederlaag aan zichzelf te wijten had. ‘We hebben zulke goede kansen gehad, vooral in de slotfase, die moeten we gewoon afmaken.’

ADO Den Haag C1 – Feyenoord O/15 3-1

8’ 1-0
47’ 2-0
52’ 3-0
55’ 3-1 Ake

Opstelling Feyenoord O/15: Jharie; Van de Ruit (36’ Korporaal), Cabral, Dekker, Hardeveld; Ake, Groenbast (60’ Eren), Manusama; Agata (36’ Robinson), Driebergen en Afifi (55’ Thenu).

ONNODIG VERLIES FEYENOORD ONDER 14 BIJ PSV C2
Op bezoek bij PSV C2 heeft Feyenoord onder 14 zaterdag een 3-1 nederlaag geleden. De ploeg van trainer Rob Kurvers was gelijkwaardig aan de Eindhovenaren, maar gaf het duel kort voor rust weg. Een goede goal van Ackeo Liefden bracht de Rotterdammers nog wel dichterbij PSV, maar de thuisploeg speelde het duel in de tweede helft goed uit.

‘Een jammerlijk verlies’, vond Kurvers na afloop. ‘Het was een prima wedstrijd. Eerder dit seizoen verloren we ook met 3-1 bij PSV, maar toen was dat verdiend. Nu hadden we de wedstrijd onder controle en speelden we vanuit een goede organisatie. Jammer dat we de wedstrijd in drie minuten weggeven.’

Vanaf het beginsignaal bleek dat zowel PSV als Feyenoord van plan was er een mooie wedstrijd van te maken. Beide teams speelden goed en hielden elkaar in evenwicht. Tot aan het einde van het eerste deel kwam O/14 niet in de problemen.

Ondanks het feit dat O/14 nog weinig van de thuisploeg te duchten had gehad, hielp het PSV in een fase van drie minuten flink in het zadel. Na negentien minuten was de organisatie in de verdediging van de Rotterdammers verstoord en kon een vrijstaande PSV-spits de bal simpel binnenwerken.

Drie minuten later werd de score verdubbeld. Ali Ulusoy had na een voorzet van PSV, met een tegenstander vlak achter zich, weinig andere opties dan de bal achter zijn eigen doelman Tim van der Linden te werken: 2-0.

In het tweede deel knokte Feyenoord zich uitstekend terug, met een treffer van Liefden als beloning. De aanvaller stond aan het einde van een goed uitgespeelde aanval, waarin Milton Klooster voor de goede eindpass zorgde. Na de rust moest Feyenoord een aantal noodgedwongen wissels toepassen, waardoor de aanvallende stootkracht afnam en PSV het duel kon beslissen.

PSV C2 – Feyenoord O/14 3-1