FC Groningen – Feyenoord in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: FC Groningen tegen Feyenoord, eindstand: 2-3.
NUSport.nl/ANP:
Fortuinlijke zege voor Feyenoord
Feyenoord had in de eerste helft niets in te brengen tegen het opportunistisch spelende FC Groningen. Het was zelfs een wonder dat de ploeg van coach Mario Been op het moeilijk bespeelbare veld ongeschonden de rust haalde. Dat was gedeeltelijk de verdienste van doelman Rob van Dijk, maar toch primair het gevolg van het slordig omspringen met de kansen aan Groningse kant. Topscorer Tim Matavz kreeg veruit de beste mogelijkheid, maar hij faalde voor een leeg doel.

FCGroningen.nl:
Feyenoord in extra tijd de gelukkigste
In de tweede helft paste trainer Been van Feyenoord zijn tactiek op het middenveld iets aan en dat pakte goed uit voor de gasten. Er kwam meer dreiging met schoten voor Makaay, Biseswar en Tomasson en op het moment dat het heel eventjes stil werd in Euroborg viel het doelpunt voor de nummer 4 van de ranglijst. Een voorzet van Wijnaldum werd binnengekopt door verdediger André Bahia na een klein kwartier in het tweede bedrijf.

ELFvoetbal.nl:
Het laatste kwartier van de wedstrijd begon FC Groningen opportunistischer te spelen. Geheel tegen de verhouding in werd het echter 0-2. Een fout van Theo Lucius kon worden benut door Jon Dahl Tomasson, al werd het doelpunt toegeschreven aan Andreas Granqvist, die de voorzet van richting veranderde. Groningen kwam echter op zinderende wijze terug in de wedstrijd. Door een doelpunt van Matavz, die de bal van dichtbij hard tegen de touwen werkte, kreeg Groningen hoop. In de laatste minuten van het duel werd het zelfs 2-2. Andreas Granqvist, die bij de 0-2 in de fout ging, kopte de ploeg van Jans op gelijke hoogte.

De Telegraaf:
Vlaar beslist spektakelstuk
Bahia kopte Feyenoord na een klein uur tegen de verhouding in op voorsprong, maar met name de winnende treffer van Vlaar was om in te lijsten. Geprikkeld door zijn fout van een paar minuten eerder, waardoor Groningen-verdediger Andreas Granqvist de verdiende gelijkmaker kon binnenknikken, trok Vlaar in de extra tijd mee naar voren. Hij kreeg de bal mee van Denny Landzaat, kapte de te gretig inglijdende Mike Zonneveld uit en haalde verwoestend uit, zijn club daarmee de eerste overwinning ooit in de Euroborg bezorgend.

De Volkskrant:
Modderman Vlaar toe aan ‘paar niveautjes hoger’
Blijft het 2-2? Het wordt eerder 3-2, denk je op de tribune. Maar dan ziet Vlaar zijn kans. Balverlies Groningen, na een onderschepping van Landzaat. Hij ziet ruimte, want Groningen is in de aanval. ‘Het was het enige moment buiten de spelhervattingen dat ik over de middenlijn ben geweest.’

Bekijk hier de samenvatting van FC Groningen tegen Feyenoord en de reacties van Mario Been, Giovanni van Bronckhorst en Ron Vlaar.