Fanshop
Fanshop

War Child opent Cruyff Court in Oeganda

War Child heeft vorige maand in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation een Cruyff Court geopend in de Noord-Oegandese stad Gulu. Het veld wordt onder meer gebruikt voor de Interparish Football and Netball Charity League, waar Feyenoord sponsor van is. Het veld biedt kinderen uit de regio, waar twee decennia lang een gruwelijke oorlog tussen rebellen en het regeringsleger woedde, de gelegenheid om op een veilige plaats te sporten. Dat meldt Feyenoord Magazine deze maand.
In de League nemen ploegen van verschillende dorpen uit de regio het tegen elkaar op. Niet alleen op het veld, maar ook erbuiten. Ze kunnen niet alleen punten verdienen door wedstrijden te winnen, maar ook door vrijwilligerswerk in hun dorp te doen zoals het organiseren van sporttoernooien. ‘Kinderen die deelnemen krijgen daardoor weer zelfvertrouwen en een gevoel van eigenwaarde terug’, zegt Ernst Suur, medewerker van War Child en samen met collega’s en de jongeren ter plekke bedenker van de League.Dankzij de steun van Feyenoord kan de Interparish Football and Netball Charity League in verschillende districten gespeeld worden en is de continuïteit ervan gewaarborgd. ‘Bovendien spreekt Feyenoord enorm tot de verbeelding van de kinderen in Oeganda’, weet Suur. ‘Wij zijn ontzettend blij met de steun van de club.’

War Child is sinds 2004 actief in Noord-Oeganda. In de regio woedde twee decennia lang een gruwelijke oorlog tussen rebellen en regeringsleger, waarvan honderdduizenden kinderen het slachtoffer waren. Duizenden kinderen werden als soldaten en seksslaven ingezet. Inmiddels wordt een voorzichtig en moeizaam begin gemaakt met de wederopbouw van het gebied. Met sportprojecten brengt War Child kinderen samen en stimuleert hen om weer naar school te gaan.

Feyenoord sponsort via War Child de Interparish Football and Netball Charity League en financiert daarnaast het trainen van leraren in het geven van sportlessen op zestig scholen in Oeganda.

Kijk voor meer informatie op www.warchild.nl. Klik hier voor een video van de opening van het Cruyff Court.