Fanshop
Fanshop

Feyenoorders op valreep gelijk met Oranje O/19

Het Nederlands elftal voor spelers onder de negentien jaar heeft dinsdagavond een oefeninterland tegen de leeftijdsgenoten van Engeland met 1-1 gelijkgespeeld. In Sprang-Capelle kwam Oranje al na zeven minuten op achterstand, maar Ajacied Lorenzo Burnet zorgde diep in de tweede helft voor de verdiende gelijkmaker.
Feyenoords trainer Mario Been en technisch directeur Leo Beenhakker zaten bij de vriendschappelijke interland op de tribune. Hun aanwezigheid was niet voor niets, want met Bart Schenkeveld, Ricky van Haaren, Jordy Clasie, Luc Castaignos en Jerson Cabral verschenen er liefst vijf Feyenoorders aan de aftrap. Tim Eekman speelde daarnaast als invaller het laatste kwartier van het duel. Stefan de Vrij was ook geselecteerd voor Oranje O/19, maar moest eerder deze week vanwege fysieke ongemakken al afzeggen.

Van Haaren ging niet vrijuit bij het doelpunt van de Engelsen, maar herpakte zich net als de rest van Oranje in het vervolg van de wedstrijd. De Nederlanders kregen via onder meer Castaignos en Cabral kansen, maar misten in de afronding precisie. ‘We zullen in de zestien van de tegenpartij effectiever moeten zijn’, zei KNVB-coach Wim van Zwam na afloop. ‘Het was steeds net niet. Het rendement moet omhoog.’

Het duel met de Engelsen gold als voorbereiding op de Eliteronde van de EK-kwalificatie. Eind mei strijdt Nederland op eigen bodem samen met Polen, Slowakije en Duitsland om één ticket voor de Europese eindronde. Het Europees kampioenschap voor spelers onder 19 jaar wordt van 18 tot en met 30 juli in Frankrijk gespeeld.