Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord O/14 speelt gelijk in oefenduel met Leonidas

Feyenoord onder 14 heeft woensdagavond een oefenwedstrijd tegen Leonidas C1 met 2-2 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Rob Kurvers kwam in de eerste helft op een 0-2 achterstand, tegen het elftal dat voornamelijk bestond uit spelers die een jaar ouder waren dan de Feyenoorders. Na rust herpakte O/14 zich en sleepte het knap een 2-2 gelijkspel uit het vuur.
‘Het was voor mijn ploeg een ervaring om tegen een elftal te spelen dat voor het grootste deel bestond uit spelers uit de categorie onder 15’, zei Kurvers achteraf. ‘Dat merkten ze in de duels en in de snelheid van hun tegenstanders.’

Het resultaat was dat Feyenoord zich in de eerste helft liet overlopen en bij rust terecht tegen een 0-2 achterstand aankeek. In de rust vertelde Kurvers zijn spelers om zich de tweede helft meer op het positiespel te concentreren. ‘Dat hebben ze voortreffelijk gedaan’, zei de trainer.

Via doelpunten van stagespeler Junior Albertus en invaller Milton Klooster werd de achterstand omgebogen en Feyenoord kreeg daarna nog grote kansen om de winst naar zich toe te trekken. Zoals vaker dit seizoen ontbrak het de ploeg alleen aan scherpte in de afronding, waardoor O/14 genoegen moest nemen met een gelijkspel.

Feyenoord O/14 – Leonidas C1 2-2

Scoreverloop:
0-1
0-2
1-2 Albertus
2-2 Klooster

Opstelling Feyenoord O/14: Van der Hoek (35’ Van der Linden); Lenzini, Yalamoglu, Gronsveld (35’ Ulusoy), James; Proost, Albertus, Van der Pijl (35’ El Baad); Schoenmaker (35’ Da Silva), Manusama en Liefden (35’ Klooster)