Fanshop
Fanshop

Cissé keert tegen Roda terug in basis als centrumspits

Sekou Cissé keert aanstaande zondag terug in de basisopstelling van Feyenoord. De Ivoriaanse international krijgt van trainer Mario Been tegen zijn vorige werkgever Roda JC de kans als centrumspits. Cissé neemt de plaats over van Roy Makaay, die afgelopen zondag tegen FC Groningen aan de aftrap verscheen.
De beslissing over het meespelen van Jon Dahl Tomasson in Kerkrade valt zaterdag. ‘Hij heeft nog wat last van zijn voet’, zei Been. ‘Maar Jon kennende moet hij wel heel veel last hebben wil hij er zondag niet bij zijn.’ Tomasson moest vanwege de kwetsuur eerder deze week al de oefeninterland van Denemarken tegen Oostenrijk aan zich voorbij laten gaan. ‘Mocht Jon niet fit zijn, zal Luigi Bruins zijn positie achter de spits overnemen’, zei Been.

Ron Vlaar is er zondag gewoon bij tegen Roda JC. De centrale verdediger keerde donderdag met lichte liesklachten terug in Rotterdam na een interland met het Nederlands elftal, maar Been liet weten Vlaar in Limburg aan de aftrap te verwachten.

Jonathan De Guzman speelt in Kerkrade zeker niet mee. De middenvelder verliet donderdagmiddag de groepstraining voortijdig vanwege knieklachten. Vrijdag wordt nader onderzoek gedaan naar de ernst van de kwetsuur aan het gewricht.