Feyenoord onder 19 ruim langs Roda JC A1

Feyenoord onder 19 heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Roda JC A1 met 2-5 gewonnen. Onder 18 ging op bezoek bij koploper NEC/FC Oss A1 en pakte een punt. In Nijmegen werd het 1-1. Onder 17 verspeelde in de blessuretijd een voorsprong tegen FC Twente B1. Het duel eindigde in 2-2. Voor Onder 15 was PSV C1 de tegenstander. De Eindhovenaren werden met 5-1 ruim verslagen. Onder 14 won met 4-3 van FC Utrecht C2. Djazz Manusama scoorde twee treffers en was aangever bij de andere twee. Het uitduel van Onder 16 bij Fortuna Sittard B1 werd afgelast.
VERMOEID ONDER 19 REKENT AF MET RODA JC A1

Feyenoord onder 19 speelde zaterdag in Kerkrade een moeizame wedstrijd tegen Roda JC A1, maar won wel afgetekend met 2-5. De Rotterdammers toonden zich uiterst veerkrachtig, door twee keer een achterstand ongedaan te maken. Halverwege de tweede helft was Roda op en liep O/19 uit naar een enigszins geflatteerde zege.

Het begin van O/19 was beneden niveau. De Rotterdammers kampten duidelijk met de naweeën van een interlandweek, waarin veel spelers met nationale jeugdselecties op pad waren. Feyenoord oogde niet fris en de scherpte ontbrak. Daardoor kwam Roda JC al na elf minuten op een 1-0 voorsprong, doordat er in de defensie niet afdoende werd ingegrepen door O/19.

Een goede combinatie tussen Jordy Clasie en Andréa Fileccia leidde de gelijkmaker in, die tien minuten voor rust eigenlijk uit het niets kwam. Clasie speelde in op Fileccia, wurmde zich door het centrum van de Roda-defensie, kreeg de bal terug en scoorde: 1-1.

Ondanks deze belangrijke treffer vlak voor rust, ging het een kwartier na de pauze opnieuw mis. Na slecht verdedigen van O/19 kwamen de gastheren wederom op voorsprong. Lang kon de thuisploeg daar niet van genieten, zeven minuten later maakte Isoufi 2-2 en die treffer bleek het breekpunt in de wedstrijd te zijn.

Roda stortte na de gelijkmaker in en kon het fysiek niet meer opbrengen de Rotterdammers van zich af te houden. Een lange bal van Nick Erkelens werd door Fileccia gepromoveerd tot treffer. Diezelfde Fileccia mocht iets later zelf vrij voor het doel aanleggen voor de 2-4, na een slim balletje van Jerson Cabral. De aanvaller gaf opnieuw aan bij de laatste treffer, die door Boukhari binnen werd geschoten.

‘Het was erg slecht in de eerste helft’, was trainer Jean-Paul van Gastel na afloop overduidelijk. ‘De interlandweek heeft onmiskenbaar zijn sporen nagelaten. We misten gewoon scherpte. Toch ben ik blij dat we uiteindelijk verdiend hebben gewonnen.’

Roda JC A1 - Feyenoord O/19 2-5
11’ 1-0
36’ 1-1 Clasie
61’ 1-2
68’ 2-2 Isoufi
71’ 2-3 Fileccia
79’ 2-4 Fileccia
90’ 2-5 Boukhari

Opstelling Feyenoord O/19: Lamprou; Eekman, Erkelens, Van Huijgevoort (30’ Jansen), Martins Indi; Isoufi (84’ Boukhari), Van Haaren, Clasie; Khwela, Fileccia en Cabral.

ONDER 18 PAKT PUNT BIJ KOPLOPER NEC/FC OSS A1

Op bezoek bij NEC/FC Oss A1 heeft Feyenoord O/18 knap met 1-1 gelijk gespeeld. In Nijmegen nam de ploeg van trainer Jan Gösgens in de eerste helft brutaal de leiding, maar kon het die voorsprong niet lang vasthouden. Doelman Mike Termijn hield de Rotterdammers een paar keer knap op de been.

‘Een goed resultaat’, vond Gösgens. ‘De eerste helft was voor NEC/FC Oss. Ze waren erg gevaarlijk en onze doelman hield ons in de wedstrijd. In de tweede helft zijn we wat compacter gaan spelen en daar hadden zij moeite mee. We waren een groot deel van de tweede helft de bovenliggende partij.’

De thuisploeg domineerde de eerste helft. De buitenspelers van NEC/FC Oss zorgden voor veel gevaar en brachten de Rotterdamse backs Desley van Oosten en Kevin Wijmer met enige regelmaat in de problemen. Mede dankzij goed keeperswerk van Termijn bleef de 0-0 stand op het scorebord staan tot aan de 25ste minuut.

Tegen de verhoudingen in kwam het doelpunt na 25 minuten verassend genoeg niet op naam van een Nijmegenaar, maar op die van Feyenoorder Nygel Velder. Hij maakte vanaf de strafschopstip 0-1, nadat Shane van den Engel was gevloerd. Tien minuten later was het alweer gelijk toen een vrije trap van NEC/FC Oss na wat gerommel voor de neus van Termijn werd binnen gewerkt.

O/18 ging na de pauze anders spelen. De Rotterdammers voelden dat er mogelijkheden waren op meer en zetten NEC/FC Oss onder druk. De thuisploeg had moeite met die speelwijze en moest toestaan dat Feyenoord in het eerste halfuur na rust sterker was, maar de kansen die dat opleverde werden niet benut. In de slotfase kreeg NEC/FC Oss nog twee dotten van kopkansen, maar ook die werden niet verzilverd.

NEC/FC Oss A1 – Feyenoord O/18 1-1
25’ 0-1 N. Velder
35’ 1-1

Opstelling Feyenoord O/18: Termijn; Van Oosten, Smith, Kruithof, Wijmer; Bouwmeester, N. Velder (65’ Latuheru), Van den Engel; Schoonheijm, Rienstra en A. Velder (60’ Scholman).

ONDER 17 GEEFT OVERWINNING IN BLESSURETIJD WEG

Voor Feyenoord onder 17 duurde het duel tegen FC Twente B1 zaterdagmiddag net iets te lang. Op Varkenoord kwamen de bezoekers in de blessuretijd op gelijke hoogte. Het duel eindigde in 2-2, nadat Feyenoord kansen op meer niet had weten te benutten.

O/17 maakte een valse start tegen FC Twente. De Tukkers kwamen na zeven minuten op voorsprong toen een afstandschot vanaf dertig meter achter doelman Boy de Jong verdween. Voor rust wisten de Rotterdammers de achterstand al weg te werken via Jair Balrak. Julian Agatowski stuurde Balrak weg, die vervolgens werd gevloerd in het strafschopgebied en zelf van elf meter binnen schoot.

In de tweede helft benutte O/17 al vrij snel een mogelijkheid op de 2-1. Joshua Steenvoorden zette goed druk op de doelman van de Twentenaren, die in de fout ging en de middenvelder zo een uitgelezen mogelijkheid bood. Steenvoorden bleef koel en schoof de bal eenvoudig binnen.

Kansen op 3-1 waren daarna niet besteed aan Elvis Manu en Joshua Steenvoorden. Voor Steenvoorden zat het ook niet mee toen een inzet op de lat belandde. In de tweede minuut van de blessuretijd kreeg de ploeg van trainer Cor Adriaanse daarvoor de rekening gepresenteerd: aan de linkerkant werd zwak verdedigd, waardoor een speler van de bezoekers ongehinderd raak kon schieten: 2-2.

Adriaanse vond dat zijn ploeg de wedstrijd al lang had moeten beslissen, ondanks dat O/17 niet goed speelde. ‘Als je zoveel kansen krijgt om de wedstrijd te beslissen, moet je die gewoon pakken. Anders kun je er op wachten tot je de deksel op je neus krijgt. Dat de gelijkmaker pas valt in de blessuretijd is extra zuur.’

Feyenoord O/17 – FC Twente B1 2-2
7’ 0-1
20’ 1-1 Balrak
46’ 2-1 J. Steenvoorden
80’ 2-2

Opstelling Feyenoord O/17: De Jong; J. van Deelen, Rutten, M. Steenvoorden, Y. van Deelen; J. Steenvoorden, El Harouchi (53’ Kongolo), Balrak (72’ Blij); Agatowski (64’ Boëtius), Janssen (53’ Cornelissens) en Manu.

KLINKENDE OVERWINNING ONDER 15 OP PSV C1

Met een 5-1 overwinning heeft Feyenoord onder 15 zaterdag op eigen veld overtuigend afgerekend met PSV C1. De Eindhovenaren konden tot aan de rust bijblijven, maar werden daarna kapot gespeeld. O/15 was in de tweede helft met vier treffers genadig voor de bezoekers.

‘We hebben PSV na rust compleet weggespeeld’, merkte trainer Jeffrey Oost na afloop tevreden op. ‘De ploeg heeft vandaag collectief keihard gewerkt en heel de wedstrijd in een verschrikkelijk hoog tempo gespeeld. Daarmee hebben we PSV gesloopt.’

Alhoewel Feyenoord vanaf het begin goed voetbalde, met een aantal goede voorzetten vanaf de flanken die net niet werden afgemaakt, raakten de Rotterdammers na een minuut of tien het initiatief kwijt aan PSV. De Eindhovenaren werden een paar keer gevaarlijk via de counter en trokken de wedstrijd langzaam naar zich toe. Na twintig minuten resulteerde dat in de 0-1.

Tot aan de 1-1 waren de ploegen daarna gelijkwaardig, maar nadat Jesse Driebergen de stand tien minuten voor de rust gelijk had getrokken, was Feyenoord niet te stoppen. Binnen tien minuten na de pauze zorgden Nathan Ake en Brandon Robinson voor een 3-1 voorsprong. Ake scoorde uit een corner en Robinson maakte af nadat hij met een sublieme pass de diepte was ingestuurd door Tonny Trindade De Vilhena.

De Rotterdamse honger naar goals bleek niet gemakkelijk de stillen. Tien minuten voor tijd werkte Jurensley Dorand uit een hoekschop de 4-1 binnen. Vijf minuten later werd er voorin goed gestoord, waardoor PSV balverlies leed en Trindade De Vilhena de eindstand op 5-1 kon bepalen.

Feyenoord O/15 – PSV C1 5-1
18’ 0-1
26’ 1-1 Driebergen
38’ 2-1 Ake
43’ 3-1 Robinson
60’ 4-1 Dorand
64’ 5-1 Trindade de Vilhena

Opstelling Feyenoord O/15: Jharie; Van de Ruit (55’ Groenbast), Cabral, Korporaal, Dekker (20’ Hardeveld); Driebergen, Ake, Trindade De Vilhena; Agata (50’ Afifi), Robinson (65’ Thenu) en Dorand.

ONDER 14 WINT NIPT VAN FC UTRECHT C2

Feyenoord onder 14 heeft zaterdag nipt met 4-3 gewonnen van FC Utrecht C2. Lang leek er niets aan de hand voor het team van trainer Rob Kurvers, dat bij rust nog met 3-0 leidde. In het derde deel kwam Utrecht terug, maar trok O/14 de zege toch over de streep.

Na het eerste deel had O/14 geen enkele reden om zich zorgen te maken. De Rotterdammers hadden in het eerste halfuur soeverein afstand genomen van de gasten uit Utrecht. Er was een klein kwartier gespeeld toen Manusama de score opende, na een goede pass van Jop Knoester.

Een kwartier later was het opnieuw raak via Manusama. Het initiatief lag constant bij O/14 en de tweede treffer was daarvan een verdiend gevolg. Niet veel later leek Milton Klooster, na een assist van Manusama, de wedstrijd definitief in het slot te gooien met de derde Rotterdamse goal.

Tot aan de pauze hield Feyenoord Utrecht, dat weliswaar over een goede aanvalslinie beschikt maar daar nauwelijks gebruik van maakte, gemakkelijk onder de duim. Net na de rust hadden de bezoekers de hulp van de scheidsrechter nodig, die een twijfelachtige strafschop toekende. Utrecht benutte die en kwam terug tot 3-1.

Klooster schoot vijf minuten later de marge alweer naar drie, wederom op aangeven van Manusama, maar ook nu was Utrecht nog niet definitief verslagen. Na zeventig minuten werd het 4-2 en in de vijfde minuut van de blessuretijd zelfs 4-3. Maar daar bleef het bij, waardoor O/14 opgelucht de drie punten bij kon schrijven. ‘Het werd nog onnodig spannend’, vond Kurvers.

Feyenoord O/14 – FC Utrecht C2 4-3