Fanshop
Fanshop

Roda JC – Feyenoord in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Roda JC tegen Feyenoord, eindstand: 2-4.
AD Sportwereld:
Weer gaat het fout bij Darley
Darley moet de nieuwe eerste doelman worden bij Feyenoord. Steeds als hij aan een reeks onder de lat lijkt te beginnen, gaat het mis. Zo ook gisteren in Kerkrade, waar de Braziliaan met rood van het veld moest. En dus baalde Darley, ondanks de zege (2-4). Als allerlaatste verliet Darley gisteren het kleedlokaal in het Parkstad Limburg Stadion. De doelman was aangeslagen na zijn mislukte rentree onder de lat van Feyenoord. Het Braziliaanse talent (20) schatte diep in de tweede helft een situatie verkeerd in en moest met een rode kaart op zak naar de kant. Dat Feyenoord in Kerkrade geen kind had aan het povere Roda JC, was voor de doelman even bijzaak.
 
De Telegraaf:
Thuis in Zuid-Limburg
“Konden we al onze wedstrijden maar hier spelen”, grapte Feyenoord-trainer Mario Been na de eenvoudige 2-4 overwinning op Roda JC, de zesde Rotterdamse zege op rij in Kerkrade. Feyenoord presteert dit seizoen sowieso opvallend goed op vreemde bodem; van de 50 punten werden er liefst 28 buitenshuis behaald. Aan de basis van de overwinning op het onthutsend zwakke Roda JC stonden twee spelers die onlangs in de eigen Kuip nog werden uitgefloten. Sekou Cissé nam als spits de eerste twee treffers en een assist voor zijn rekening, Luigi Bruins was als aanvallende middenvelder verantwoordelijk voor één doelpunt en twee assists, waarvan één overigens onbedoeld.
 
ANP:
Feyenoord simpel langs Roda JC
In een bewogen wedstrijd stuurde scheidsrechter Roelof Luinge van beide clubs een speler uit het veld. De grote man bij Feyenoord was Sekou Cissé, door trainer Mario Been in de punt van de aanval gezet. De oud-speler van Roda JC maakte de eerste twee doelpunten en bereidde nummer drie voor. Been: ,,Sekou heeft hier hard voor gewerkt. Dit verdient hij. Zijn kwaliteiten zijn er tot nu toe niet altijd uitgekomen. Laat hem nu in de beslissende fase van het seizoen belangrijk zijn voor ons.''
 
Rodajc.nl:
Roda JC kan Feyenoord geen pijn doen: 2-4
Beide teams beginnen fel aan de wedstrijd met veel druk naar elkaar toe. Hierdoor spelen de eerste tien minuten zich voornamelijk op het middenveld af. Feyenoord wordt na tien minuten iets sterker. Hoewel de eerste kans voor Roda JC is via een schot van Yulu Matondo. Is het Feyenoord dat het eerste scoort. Een geblokt schot komt in de voeten van Sekou Cissé die eenvoudig de 0-1 maakt. In de 18e minuut krijgt Roda JC een goede kans op de gelijkmaker. Een combinatie tussen Hadouir, Yulu Matondo en Junker betekent een schietkans voor Hadouir. Zijn schot komt echter in de handen van Darley. Twee minuten later lijkt de wedstrijd voortijdig beslist te worden. Fer breekt namens Feyenoord door en wordt onreglementaire manier gestopt. Vormer krijgt rood van scheidsrechter Luinge.
 
Elfvoetbal.nl:
Feyenoord zet goede uitreeks voort tegen Roda JC
Feyenoord speelde echter te fantasieloos, slordig en in een te laag tempo om snel de beslissing te forceren. Karim El Ahmadi sprong te nonchalant met een grote kans om en Diego Biseswar schoot van dichtbij over. Na precies een uur maakte Cissé er toch 0-2 van. Fer penetreerde in het strafschopgebied, Cissé nam de bal over en schoot met links langs Przemyslaw Tyton. Even werd het weer spannend, toen André Bahia en Darley, die speelde in de plaats van de geblesseerde Rob van Dijk, twijfelden en Jeanvion Yulu-Matondo profiteerde van het niet ingrijpen van de twee Brazilianen: 1-2.

Bekijk hier de samenvatting van Roda JC tegen Feyenoord en de reacties van Mario Been, Giovanni van Bronckhorst en Sekou Cissé.