Fanshop
Fanshop

Seizoenkaartmailing binnenkort thuisgestuurd

Binnenkort valt bij alle seizoenkaarthouders de nieuwe seizoenkaartmailing op de mat, met daarin alle informatie omtrent het verlengen van de seizoenkaart. Belangrijkste elementen zijn uitbreiding van de voordelen voor seizoenkaarthouders en een verhoging van de prijzen. Seizoenkaarthouders die hun kaart willen verlengen, hoeven geen actie te ondernemen.
Met ingang van het seizoen 2010/2011 geldt de Feyenoord seizoenkaart behalve voor de 17 competitiewedstrijden in De Kuip, óók voor de openingswedstrijd, de eerste thuiswedstrijd in de UEFA Europa League (uiteraard slechts als Feyenoord zich kwalificeert) en de eerste thuiswedstrijd in het toernooi om de KNVB beker (mits voor de 1/8 finale, in verband met recettedeling). Met het opnemen van deze wedstrijden in de seizoenkaart wil Feyenoord meer inkomsten genereren vanuit de seizoenkaartverkoop en tegelijkertijd het voordeel voor de seizoenkaarthouders vergroten.

Feyenoord heeft vier seizoenen geleden de prijzen van de seizoenkaarten verlaagd. Daarna zijn de prijzen slechts met de inflatiecorrectie aangepast. In ruil voor de verhoging die Feyenoord nu doorvoert krijgen seizoenkaarthouders drie wedstrijden meer aangeboden. Bovendien is besloten om alle seizoenkaarthouders het lidmaatschap van Het Legioen (of Kameraadjes, indien een seizoenkaarthouder jonger is dan 13 jaar) gratis aan te bieden. Met die maatregel wil Feyenoord voorkomen dat leden van Het Legioen en reguliere seizoenkaarthouders andere rechten hebben. Anders gezegd: alle voordelen die aan leden van Het Legioen worden geboden gelden vanaf het seizoen 2010/2011 ook automatisch voor alle seizoenkaarthouders! Hierdoor ontvangen alle seizoenkaarthouders met ingang van het nieuwe seizoen onder andere gratis 11 x per jaar het Feyenoord Magazine.

Commercieel directeur Mark Koevermans: ‘Zoals iedereen weet zijn we hard bezig om Feyenoord financieel weer gezond en sterk te maken. Het salarishuis voor de selectie wordt aangepast en we bezuinigen nog steeds overal waar dat maar mogelijk is. Uiteraard hebben we de afgelopen maanden ook gekeken hoe we aan de inkomstenkant vooruitgang kunnen boeken. Er wordt hard aan de sponsoring gewerkt en aan de zakelijke markt getrokken. We ontkomen er echter niet aan ook de prijs van de seizoenkaart aan te passen.’
‘Onze seizoenkaart blijkt goedkoper dan bij vele andere clubs. Met de prijsstijging die we voor komend seizoen doorvoeren lopen we weer beter in de pas, wat noodzakelijk is om weer een gezonde club te worden. Uiteraard willen we juist onze trouwe seizoenkaarthouders daar wel wat voor teruggeven. Dat gebeurt dus door aan de kaart drie wedstrijden toe te voegen en seizoenkaarthouders recht te geven op een gratis lidmaatschap van Het Legioen. De vele duizenden seizoenkaarthouders die nu al lid zijn van Het Legioen hoeven dus volgend jaar hun lidmaatschapsgeld niet meer te betalen, dat levert voor hen dus ook voordeel op. Daar bovenop krijgen Legioenleden de mogelijkheid onbeperkt gratis onderling met elkaar te bellen als ze gaan bellen via Feyenoord Mobiel. Al met al is het een duurder maar ook veel uitgebreider pakket. Door alle toevoegingen worden de voordelen ten opzichte van mensen die slechts nu en dan een wedstrijd bezoeken alleen maar groter. Zo hoort het ook, want zeker bij Feyenoord willen we trouw belonen.’

Met de invoering van de nieuwe seizoenkaart wordt het voor supporters ook weer mogelijk om de kaart in termijnen te betalen. De eerste termijn van 70% wordt dan geïncasseerd in mei, het restant van 30% moet in september worden voldaan. ‘Ook hier komen we tegemoet aan de wensen van veel huidige seizoenkaarthouders. Vaak kregen we te horen dat ze de kaart op zich niet duur vinden, maar er wel tegenaan hikken om deze in mei in één keer te moeten voldoen. Dat probleem kunnen we nu dus ook weer voor ze ondervangen’, aldus Koevermans.

Eind van deze week of in de loop van volgende week ontvangen alle seizoenkaarthouders uitgebreide informatie over de gevolgen die de wijzigingen voor hen exact met zich meebrengen.