Beloften eenvoudig langs Jong Helmond Sport

Jong Feyenoord/Excelsior heeft dinsdagavond met 2-0 gewonnen van Jong Helmond Sport. Op Woudestein zorgden Denny Landzaat en Karim Mossaoui voor de Rotterdamse doelpunten. Erwin Mulder, afgelopen zondag in Kerkrade nog invaller na de rode kaart voor Darley, deed wedstrijdritme op en keepte een solide wedstrijd.
Naast Landzaat en Mulder kwamen van Feyenoords eerste selectie ook Tim de Cler, Stefan Babovic en Mitchell Schet in actie. Allen speelden in Kralingen de volledige wedstrijd.

Veel spektakel boden beide ploegen niet voor de rust. Jong Helmond Sport probeerde het wel en kwam er met name in de openingsfase een paar goed uit, zonder dat Mulder zwaar op de proef werd gesteld. Aan de andere kant stokte het bij de Rotterdammers steeds in de eindfase van de aanval, waardoor ook de Brabantse doelman Wouter van de Steen vrijwel niet werd getest.

Slechts een keer werd hij de eerste helft echt tot een redding gedwongen en toen moest hij het antwoord direct schuldig blijven. Na een klein half uur spelen trok Tim de Cler de bal vanaf de achterlijn terug, waarna Landzaat in een vol strafschopgebied beheerst binnenschoot: 1-0.

De Rotterdammers begonnen een stuk beter aan de tweede helft en dwongen in de openingsfase kort achter elkaar drie kansen af. Eerst schoot Mossaoui net over, vervolgens kwam Jordao Pattinama na goed doorkoppen van diezelfde Mossaoui niet voorbij keeper Van de Steen en tot slot was het Schet die na een prima individuele actie zijn schot gekeerd zag worden door de Brabantse doelman. Mossaoui was echter attent en schoot in de rebound raak, waardoor de thuisploeg op 2-0 kwam.

In het restant van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog enkele kansen, waarvan de grootste voor Landzaat was. De middenvelder mocht van dichtbij aanleggen, maar zijn inzet eindigde op het lichaam van Van de Steen. Mulder behoedde zijn ploeg aan de andere kant een kwartier voor tijd voor een tegentreffer, door de bal van de voet van de vrij inkomende Rik Renirie te plukken.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Helmond Sport 2-0

27’ 1-0 Landzaat
54’ 2-0 Mossaoui

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Mulder; Bovenberg (83’ Weber), Risamasu, Ramsteijn, De Cler; Landzaat, Babovic, Ribeiro; Schet, Pattinama (83’ Hagary) en Mossaoui.