Feyenoord O/17 strandt in kwartfinale beker

Feyenoord onder zeventien is woensdagavond in de kwartfinale van het bekertoernooi gestrand. De ploeg van trainer Cor Adriaanse kreeg op Varkenoord tegen Roda JC B1 legio uitgespeelde kansen om tijdens de reguliere speeltijd een plaats in de halve finales veilig te stellen, maar doordat de Rotterdammers niet verder kwamen dan 1-1 moesten direct na het laatste fluitsignaal strafschoppen uitkomst bieden. De Limburgers namen deze uiteindelijk beter, waardoor het bekertoernooi erop zit voor Feyenoord.
‘We hadden er vandaag gewoon vijf in moeten schieten’, vertelde Adriaanse na afloop het verhaal van de wedstrijd. ‘We hebben onszelf tekort gedaan. We hebben vier keer de lat geraakt en zijn nog veel vaker alleen voor de keeper verschenen. Maar het gaat er uiteindelijk om dat je die ballen erin schopt. Dat hebben we niet gedaan en dan houdt het op.’

De Rotterdammers speelden niet groots op Varkenoord, maar desondanks vielen er de eerste helft al meerdere uitgespeelde kansen te noteren. Het was echter Roda JC dat vlak voor rust de leiding nam, door na een afgeslagen corner de verdediging van Feyenoord eenvoudig uit te spelen.

De tweede helft zette Feyenoord alles op alles om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. De Rotterdammers speelden vol op de aanval en kregen de ene na de andere uitgespeelde kans. ‘Die jongens van Roda kwamen niet meer van hun eigen helft af en hebben alleen nog maar tegengehouden’, zei Adriaanse. Hoeveel kansen Feyenoord ook kreeg, alleen Elvis Manu wist vlak voor tijd het net te vinden. ‘Zelfs na die gelijkmaker kregen wij nog meerdere levensgrote kansen’, besloot de oefenmeester. ‘Maar het mocht helaas niet zo zijn.’

Aanstaande zaterdag krijgt Feyenoord onder zeventien de kans om de kater van de verloren bekerwedstrijd van zich af te spelen. De Rotterdammers ontvangen dan om 12.00 uur op Varkenoord Ajax B1. De toegang is zoals gebruikelijk gratis.

Feyenoord O/17 – Roda JC B1 1-1