Fanshop
Fanshop

Feyenoord O/18 tweede in Dubai Trophy Cup

Feyenoord onder 18 heeft de tweede plaats behaald bij het zeven tegen zeven toernooi om de Trophy Cup in Dubai. De ploeg van trainer Jan Gösgens vertrok afgelopen dinsdag naar de Verenigde Arabische Emiraten en keerde zaterdag terug. O/18 ging in de finale met 5-0 onderuit tegen Blackburn Rovers, waarbij onder meer Maceo Rigters zijn opwachting maakte.
De Rotterdammers waren het toernooi eveneens begonnen met een nederlaag. AC Milan was met 1-0 te sterk in een wedstrijd waarin Feyenoord veruit het meeste balbezit had en de meeste aanspraak op de overwinning maakte. De Italianen gingen dankzij een vlijmscherpe counter echter met de zege aan de haal.

Door de nederlaag kwam Feyenoord terecht in de verliezerspoule, waarin het moest aantreden tegen Celtic. Het duel met de schotten werd met 1-0 gewonnen, dankzij een doelpunt van Tim Schoonheijm. Het leverde de ploeg van Gösgens een plek in de finale op, waarin Blackburn Rovers te sterk was.

‘De fysieke kracht van de tegenstander brak ons in de laatste wedstrijd op, Blackburn Rovers speelde één op één en dat was te veel voor onze jongens’, zei Gösgens. ‘Maar we hebben gedurende het sterk bezette toernooi goed gespeeld. Het was een fantastische ervaring om in Dubai een zeven tegen zeven toernooi te spelen en deze jongens zullen deze trip waarschijnlijk nooit vergeten.’