Fanshop
Fanshop

Onder 19 knokt zich naast FC Groningen A1

Feyenoord onder 19 heeft zaterdag na een ruime achterstand nog een gelijkspel uit het vuur gesleept tegen FC Groningen A1. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel kwam na een 1-3 tussenstand nog terug tot 3-3. Onder 17 verloor met een minimaal verschil van Ajax B1. Op Varkenoord deed O/17 niet onder voor de Amsterdammers, maar verloor het toch met 0-1. Onder 16 ontving Willem II/RKC B2 en won met 4-1. Joey Sleegers was met drie treffers bijzonder productief. Onder 14 gaat zondag op bezoek bij Ajax C2.
FEYENOORD O/19 EN FC GRONINGEN A1 IN EVENWICHT

Feyenoord onder 19 heeft zaterdag niet weten te winnen van FC Groningen A1. De thuiswedstrijd tegen de Groningers eindigde in 3-3. Feyenoord speelde geen goede eerste helft, maar kwam na rust met veel strijdlust uiteindelijk nog tot een punt.


‘Dit puntverlies zat er al een paar weken aan te komen’, beschouwde trainer Jean-Paul van Gastel na. ‘Tot aan de 0-2 was het voetbal niet eens onaardig, maar daarna zakte het helemaal weg. Een aantal spelers vertoonde totaal misplaatste vedetteneigingen. Na rust hebben we gelukkig laten zien dat we wel kunnen strijden voor de overwinning.’

Al na een minuut kwam FC Groningen op voorsprong na een vrije schop. Feyenoord speelde redelijk, maar zette zich niet bijzonder fel in om de achterstand ongedaan te maken. Toen na 25 minuten de 0-2 viel, daalde het spelniveau flink en was het voetbal dat de Rotterdammers lieten zien ondermaats.

In de pauze deed Van Gastel naast een aantal omzettingen vooral een oproep aan zijn spelers om meer strijdlust te laten zien. Die oproep was niet aan dovemansoren gericht. Er kwam een strijdlustig O/19 uit de kleedkamer, dat er alles aan deed om de winst alsnog te pakken. Achterin gingen de Rotterdammers één op één spelen en voorin gingen vier spitsen op jacht naar treffers.

Na een klein kwartier in de tweede helft brachten de omzettingen resultaat, toen Jerson Cabral een vrije schop binnen schoot. Vijf minuten later kreeg Feyenoord opnieuw een domper te verwerken toen Groningen 1-3 scoorde, maar kort daarop bracht Jansen O/19 weer dichterbij de bezoekers. Het slotakkoord was voor Ricky van Haaren, die zeven minuten voor tijd een penalty benutte en voor 3-3 zorgde.

Feyenoord O/19 – FC Groningen A1 3-3

Scoreverloop:
1’ 0-1
26’ 0-2
57’ 1-2 Cabral
62’ 1-3
64’ 2-3 Jansen
83’ 3-3 Van Haaren

Opstelling Feyenoord O/19: Lamprou; Khwela, Eekman (88’ Boukhari), Erkelens, Martins Indi; Isoufi, Van Haaren, Clasie (77’ Smith); Jansen, Castaignos (46’ Fileccia) en Cabral.

NIPT VERLIES ONDER 17 TEGEN KOPLOPER AJAX

Feyenoord onder 17 heeft zaterdag op eigen veld het duel met Ajax B1 met 0-1 verloren. O/17 was gelijkwaardig aan de koploper uit Amsterdam, maar ging niet nauwkeurig met de kansen om. Jeffrey Oost verving de zieke Cor Adriaanse als trainer op de bank.

In de beginfase kreeg Feyenoord al direct de mogelijkheid op de openingstreffer. Er lag veel ruimte bij de Amsterdammers achterin, maar Jair Balrak was te laat met zijn voorzet. Daarna was het Ajax dat op gelukkige wijze op voorsprong kwam. Feyenoord-doelman Boy de Jong sloeg de bal na een corner tegen een speler aan, waarna de bal in het doel verdween.

Ajax kreeg voor rust verder vrijwel geen kansen. O/17 wel: na een halfuur kwam Balrak oog in oog met de doelman van de bezoekers te staan, maar miste. Vlak na rust was Feyenoord in een één tegen één situatie weer gevaarlijk. Dit keer stond Elvis Manu alleen voor de doelman, maar ook hij had het vizier niet op scherp.

Het spel van O/17 in de gelijkopgaande wedstrijd kenmerkte zich door een uitstekende instelling: er werd keihard gewerkt om Ajax er voetballend onder te krijgen. Helaas voor de Rotterdammers strandden goede aanvallen steeds te vroeg, omdat de eindpass of voorzet niet voldoende was.

‘We waren zeker gelijkwaardig aan Ajax’, had Oost vanaf de bank gezien. ‘De spelers voerden hun opdrachten goed uit, maar in de afwerking waren we niet scherp en ook de voorzetten waren te vaak net niet goed. Toch vind ik dat we niet onaardig hebben gespeeld.’

Feyenoord O/17 – Ajax B1 0-1

Scoreverloop:
11’ 0-1

Opstelling Feyenoord O/17: De Jong; J. Van Deelen, Rutten, M. Steenvoorden, Y. van Deelen (70’ Kongolo); J. Steenvoorden, El Harouchi, Balrak; Agatowski (Van der Velden), Cornelissens (45’ Janssen) en Manu.

ONDER 16 NEEMT SNEL AFSTAND VAN WILLEM II/RKC B2

Feyenoord onder 16 heeft zaterdag binnen tien minuten het duel met Willem II/RKC B2 beslist. Na tien minuten stond de ploeg van trainer Gaston Taument al met 2-0 voor, waarna de Rotterdammers het duel redelijk eenvoudig konden uitspelen. Joey Sleegers was met drie doelpunten de absolute uitblinker.


‘Met name voor rust speelden wij fantastisch’, vond Taument. ‘We hadden deze overwinning nodig. De laatste weken speelden we goed, maar kregen we het in de slotfase steeds moeilijk omdat we verzuimden wedstrijden te beslissen. Nu deden we dat gelukkig wel.’

Binnen tien minuten had O/16 al een comfortabele marge van twee goals op het scorebord gezet. Na vier minuten was het voor het eerst raak, via Kyle Ebecilio. Vier minuten later maakte Sleegers, na een prachtige aanval, de 2-0. Anass Achahbar stuurde met een steekbal Jean-Paul Boëtius weg, waarna de vleugelaanvaller gelijk voorzette en Sleegers kon binnentikken.

Nog voor de pauze werd het ook 3-0, via opnieuw Sleegers. Feyenoord bleef met goed positiespel ongrijpbaar voor de bezoekers uit Tilburg, die zelf nauwelijks voor gevaar wisten te zorgen. O/16 had tot een grote score kunnen uitlopen, maar werd door de vroege voorsprong wat gemakzuchtig.

In de tweede helft was het spel van Feyenoord iets minder sprankelend, maar desalniettemin kwam de score via Sleegers al rap op 4-0. Binnen het uur konden de bezoekers vanaf de strafschopstip een eretreffer maken.

Feyenoord O/16 – Willem II/RKC B2 4-1

Scoreverloop:
4’ 1-0 Ebecilio
8’ 2-0 Sleegers
30’ 3-0 Sleegers
52’ 4-0 Sleegers
59’ 4-1

Opstelling Feyenoord O/16: Franken; Maatsen, Blokland, Rekik, Woudenberg; Ebecilio (63’ Dercks), Sleegers, De Vilhena (63’ Staas); Gómez Nieto, Achahbar en Boëtius (52’ Stout).