Fanshop
Fanshop

Vlaar redt duur punt voor Feyenoord

Ron Vlaar heeft Feyenoord zondag in blessuretijd een punt bezorgd in de wedstrijd tegen Heracles Almelo. De verdediger bracht de Rotterdammers kort voor het laatste fluitsignaal op gelijke hoogte met de bezoekers, door een rebound van dichtbij binnen te schieten. De Braziliaan Everton had de bezoekers acht minuten op voorsprong gezet. Doelman Rob van Dijk moest zich na een uur spelen laten vervangen, toen hij opnieuw last kreeg aan zijn lies. Door het gelijkspel blijft de voorsprong van Feyenoord op Heracles acht punten.

Beide ploegen gingen in De Kuip zonder te scoren de rust in. Heracles Almelo mocht zich daar het meest gelukkig mee prijzen, want de thuisploeg was met name in het eerste halfuur de bovenliggende partij geweest. Feyenoord trok direct vanaf de aftrap het initiatief naar zich toe, maar wist dit ondanks aardig voetbal niet om te zetten in de doelpunt.De Rotterdammers kregen daar desondanks genoeg kansen voor. Al na vijf minuten verzuimde scheidsrechter Dick van Egmond een strafschop toe te kennen, toen Karim El Ahmadi werd gevloerd in het strafschopgebied. Binnen het kwartier dat volgde waren er goede mogelijkheden voor Luigi Bruins (kopbal op de lat) en Sekou Cissé (schot gestopt).De grootste kans was halverwege de eerste helft ook voor Ivoriaanse spits, die ontsnapte aan de aandacht van de verdedigers van Heracles, maar voor het doel van de bezoekers de vrijstaande Wijnaldum over het hoofd zag en zonder resultaat voor eigen succes ging.

 

De bezoekers kregen in het laatste kwartier van de eerste helft langzaam meer grip op Feyenoord en gokten vooral op de snelheid van buitenspeler Darl Douglas. De rappe aanvaller beloonde een prima fase van zijn ploeg tot tweemaal toe bijna met een treffer.Na een halfuur spelen schoot hij naast, terwijl hij tien minuten later een goede voorzet afleverde op Everton, die naast kopte. Afgezien van een schot van Kwame Quansah vroeg in de wedstrijd, dat werd gered door Rob van Dijk, waren het de belangrijkste wapenfeiten van de bezoekers tot de rust.

Na rust was er aanvankelijk veel minder te beleven in De Kuip. Daar kwam pas verandering in, op het moment dat Mario Been ingreep en met Roy Makaay een extra spits in de ploeg bracht. De wissel had bijna binnen een paar minuten effect, want op aangeven van de spits loste Wijnaldum een schot dat maar ternauwernood gered kon worden door Pieckenhagen. Een minuut eerder had Bruins op aangeven van Biseswar voor de tweede maal het houtwerk geraakt. Zijn intikker raakte ditmaal de paal.De pogingen vormden de start van een enerverende fase in de wedstrijd, waarin het tempo op het veld omhoog ging en beide ploegen mogelijkheden kregen. Feyenoord wist daarbij over de flanken geregeld voor gevaar te zorgen, maar het ging telkens mis bij de assist. De lange verdedigers van de bezoekers wisten wel raad met de hoge voorzetten van de Rotterdammers, waardoor grote kansen uitbleven.De bezoekers bleven ook in het laatste halfuur gokken op de counter en dat leverde krap tien minuten voor tijd resultaat op. Cissé verspeelde de bal op het middenveld, waarna Douglas in de tegenaanval razendsnel richting achterlijn opstoomde. Zijn voorzet op de inlopende Everton was prima, waarna de Braziliaanse spits schitterend binnen schoot.Lange tijd zag het er naar uit dat die treffer voldoende was voor Heracles om met drie dure punten uit De Kuip te vertrekken. Evenals twee weken eerder tegen FC Groningen was het echter Ron Vlaar die in blessuretijd voor Feyenoord een belangrijk doelpunt maakte. De verdediger ging mee naar voren bij de allerlaatste aanval van de middag en kreeg de bal na een weggekopte voor zijn voeten. Hij twijfelde niet en schoot de bal met links in de verre hoek achter doelman Pieckenhagen.Feyenoord – Heracles Almelo 1-1

Scoreverloop:
82’ 0-1 Everton
90’ 1-1 Vlaar

Scheidsrechter: Van Egmond

Feyenoord: Van Dijk (61’ Mulder); De Vrij, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst; El Ahmadi, Bruins (67’ Makaay), Fer; Wijnaldum, Cissé en Biseswar.
Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms; Quansah, Overtoom, Vejinovic; Douglas, Dost en Everton (89’ Fledderus).