Fanshop
Fanshop

Been: ‘Maar één ploeg verdiende om te winnen’

Mario Been was zondag na het gelijkspel met Heracles Almelo uitgesproken in zijn analyse. ‘Er verdiende vandaag maar één ploeg om te winnen en dat waren wij’, sprak de trainer onomwonden. Hoewel zijn ploeg in de slotminuut nog op achterstand stond, had Feyenoord volgens Been het duel veel eerder in eigen voordeel moeten beslissen.
Bij die laatste vaststelling doelde Been niet alleen op de sterke eerste helft van zijn ploeg, waarin het goede kansen kreeg om de score te openen, maar ook op een overtreding op Sekou Cissé in de tweede helft die volgens de trainer met een strafschop bestraft had moeten worden. ‘Hij werd overduidelijk vastgehouden’, zei Been.

Daar kwam bij dat Feyenoord in het laatste halfuur van de tweede helft twee grote kansen niet wist te benutten. Zowel Luigi Bruins als Georginio Wijnaldum kwam van dichtbij niet tot scoren. ‘Die ballen moeten erin’, zei Been. ‘Het is duidelijk dat we scherper voor de goal moeten worden. We hebben tot aan de 0-1 weinig weggegeven, maar je weet dat als je zelf niet scoort de bal er aan de andere kant een keer invliegt.’

Met het inbrengen van Roy Makaay voor Bruins, die kampte met een buikspierblessure, hoopte Been de ban te breken. Feyenoord kreeg ook kansen, maar uiteindelijk was het Everton die namens de bezoekers de score opende. ‘Een geweldige goal’, stelde Been vast.

Dat Feyenoord toch nog een punt overhield aan het duel met Heracles, had het te danken aan Ron Vlaar, die bij de allerlaatste aanval van de wedstrijd raak schoot. Been: ‘Tegen ADO gaven we in blessuretijd nog een zege weg, maar nu waren wij een keer de fortuinlijke ploeg. Toch vind ik dat we vandaag twee punten hebben verloren, in plaats van er één te winnen.’