Feyenoord – Heracles Almelo in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen Heracles Almelo, eindstand: 1-1.
De Telegraaf:
Het winnen verleerd
Hoewel Mario Been terecht wees op de vele kansen die zijn team had laten liggen, legde de Feyenoord-trainer de zwartepiet deels bij scheidsrechter Dick van Egmond, die bij een 0-0 stand weigerde aanvaller Sekou Cissé een penalty te geven. ‘Dat was een honderd procent strafschop’, aldus Been, die zich beriep op het oordeel van keeperstrainer Patrick Lodewijks die de wedstrijd vanaf de tribune volgde. ‘Wij staan met hem in contact en hij had op de televisiebeelden gezien dat Cissé aan zijn arm wordt getrokken.’

Metro:
Zorgen voor Mario Been
Bijna ging Verbeek er met de volle buit vandoor. Heracles leidde in blessuretijd nog met 0-1 door een doelpunt van Everton, maar in de ‘dying seconds’ was het Vlaar die letterlijk met een dreun aan dat droomscenario een einde maakte. De coach van Heracles kon niettemin leven met het gelijke spel. ‘We zijn dicht bij een stunt in de Kuip geweest. Dat we zoiets kunnen bewijst dat de jongens weer een stapje hebben gemaakt. Heracles is groeiende. Natuurlijk is het zuur dat we in de laatste seconden de voorsprong weg geven, maar over de hele wedstrijd gezien was een gelijkspel de juiste uitslag.’

GPD-bladen:
Ron Vlaar redt Feyenoord weer in blessuretijd
Door het verprutsen van talrijke kansen bleef Feyenoord dit kalenderjaar zonder zege in eigen huis. Terwijl het buitenshuis de bijzonder succesvol is, zeker gezien de zes punten die de ploeg van Been vergaarde uit de laatste twee uitwedstrijden tegen Groningen en Roda JC. Tegen Heracles kreeg Feyenoord in het eerste half uur al genoeg mogelijkheden om het verschil te maken. Luigi Bruins zag zijn kopbal op de lat belanden en Cissé miste het overzicht toen hij voor Pieckenhagen de geheel vrijstaande Georginio Wijnaldum over het hoofd zag.

Heracles.nl:
Heracles Almelo laat Feyenoord ontsnappen
Daarna was het een kwestie van uitspelen. Heracles Almelo bleef naar voren denken en probeerde de bal langdurig in de ploeg te houden. Het geloof bij Feyenoord ebde langzaam maar zeker weg. De blessuretijd was drie minuten oud toen het alsnog gebeurde. Ron Vlaar kreeg de bal voor zijn voeten en drukte af. De bal plofte buiten het bereik van Martin Pieckenhagen in de bovenhoek.

NUSport/ANP:
Vlaar schiet Feyenoord naar punt
Heracles kan Feyenoord nu waarschijnlijk niet meer gaan bedreigen in de strijd om de vierde plaats. Feyenoord heeft inmiddels wel vier opeenvolgende thuiswedstrijden niet gewonnen. De laatste zege in de Kuip dateert van half december.

In een bijzonder levendige eerste helft deden de partijen weinig voor elkaar onder. Beide elftallen vielen aan waar mogelijk. Er deden zich talrijke mogelijkheden voor, waarbij de balans aardig in evenwicht was.

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen Heracles Almelo en de reacties van Mario Been en Ron Vlaar.