Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoorders openen SSV Hillesluis

Karim El Ahmadi, Leroy Fer en Georginio Wijnaldum hebben maandagmiddag in Rotterdam-Zuid de officiële kick off van Schoolsportvereniging Hillesluis verzorgd. De drie ambassadeurs van Scoren op Zuid waren er net als Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde bij toen in de gymzaal van P.C. Basisschool Johan Bogerman onder toeziend oog van een grote groep leerlingen de samenwerking tussen de basisschool en vier Rotterdamse sportverenigingen werd bekrachtigd.
Gudde riep in de volgepakte gymzaal achtereenvolgens Wijnaldum, El Ahmadi en Fer onder luid applaus naar voren. Daar vertelden zij over hun eigen ervaringen op school en wat ze zoal hebben moeten doen en laten om profvoetballer te worden. De vragen werden gesteld door twee leerlingen van de school en het eten van snoep was een van de onderwerpen. Toen El Ahmadi werd gevraagd of hij ook wel eens snoept, kreeg de middenvelder de lachers op zijn hand. ‘Ik denk dat ik iets meer kan hebben dan deze jongens naast me’, knikte hij in de richting van Fer en Wijnaldum.Toen presentator Bart Nolles zich tot de honderden kinderen richtte met de vraag wie er later voor Feyenoord wil voetballen, gingen bijna alle vingers in de lucht. ‘De impact van Feyenoord op de kinderen in de wijk is groot, hebben we vandaag weer bevestigd gekregen’, zei El Ahmadi. ‘Je ziet het ook af aan het aantal kinderen dat aanwezig is bij de activiteiten. Het zijn altijd enorme groepen kinderen.’‘De kinderen zaten ademloos te kijken naar de drie voetballers’, had ook schooldirecteur Gerrit Barendrecht gezien. ‘Daaruit blijkt wel hoe de kinderen opkijken tegen deze spelers van Feyenoord.’ Door de samenwerking met de vier sportverenigingen wordt er nu vier dagen per week door coaches van de clubs op school training gegeven aan de leerlingen. ‘Wij hanteren op school het motto “beweging in leren”, zei Barendrecht. ‘Die woorden zijn ook om te draaien. Dit project sluit daar uitstekend op aan. De schoolprestaties van onze leerlingen zullen vooruit gaan als ze zich fysiek goed voelen.’De leerlingen van de basisschool kunnen voortaan wekelijks trainingen volgen in turnen, tafeltennis, voetbal en basketball. Tijdens de kick off waren er ook twee basketballers aanwezig, die met hun balkunsten veel verbazing en bewondering veroorzaakten bij de kinderen.

Scoren op Zuid is een samenwerking tussen Feyenoord, Rotterdam Sportsupport en de deelgemeente Feijenoord, waarbij Feyenoord zich inzet voor de jeugd in de omringende wijken. Hierbij focust de Rotterdamse club op twee thema’s: sport en educatie.