Fanshop
Fanshop

Beloften hard onderuit bij Jong FC Twente

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond een forse nederlaag geleden. Bij Jong FC Twente werd met 5-0 verloren. Kaj Ramsteijn haalde het einde van de wedstrijd niet. De centrale verdediger moest zich vlak voor rust noodgedwongen laten vervangen vanwege een lichte hersenschudding die hij opliep tijdens een kopduel. Levi Risamasu was zijn vervanger. Kostas Lamprou keerde kort na de rust een strafschop, maar kon ondanks een prima optreden de grote nederlaag niet voorkomen.
Bij rust was de achterstand met 1-0 nog te overzien voor de Rotterdammers, maar in de tweede helft nam de thuisploeg verder afstand. De Tukkers kwamen kort na de onderbreking op 2-0 via Cheick Tioté, de Twente-middenvelder die met een daverend afstandsschot ook voor de openingstreffer had gezorgd.

‘Tot een kwartier voor tijd hadden wij het gevoel dat als we zouden scoren het nog wat zou kunnen worden’, zei trainer André Hoekstra na afloop. Dat geloof in een kentering in de wedstrijd verdween toen Twente voor de derde keer doel trof. ‘Vanaf dat moment was bij ons de organisatie volledig zoek en speelde Twente het goed uit.’

Hoekstra moest na afloop van de wedstrijd teleurgesteld constateren dat iedere veldspeler in Twente onder de maat had gepresteerd. ‘Lamprou was bij ons op doel de enige speler die een voldoende haalde’, besloot Hoekstra. ‘Het is dat hij een paar keer goed redde, want anders was de uitslag nog veel hoger uitgevallen. Vanuit Twente naar Rotterdam was al een lange rit en die zal na deze nederlaag alleen maar langer zijn geworden.’

Jong FC Twente – Jong Feyenoord/Excelsior 5-0

Scoreverloop:
30’ 1-0
48’ 2-0
75’ 3-0
82’ 4-0
84’ 5-0

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou; Leerdam, Schenkeveld, Ramsteijn (40’ Risamasu), Waisapy; Ribeiro, Hagary, Babovic (60’ Weber); Schet, Faouzi en Pattinama (75’ Benard).