Fanshop
Fanshop

Feyenoord onder 15 verliest van schaduwteam Oranje O/15

Feyenoord onder 15 heeft dinsdag op Varkenoord een oefenwedstrijd tegen het schaduwteam van Oranje onder 15 met 0-2 verloren. Voor het schaduwteam kwamen de Feyenoorders Jurensley Dorand, Rondey Lopes Cabral en Brandon Robinson in actie. Voor de drie spelers was het een bijzonder oefenduel, want zij namen het op tegen hun ploeggenoten. Robinson maakte bovendien het eerste doelpunt van de wedstrijd.
De wedstrijd bestond uit vier delen van twintig minuten, waarin Feyenoord met name in het eerste deel het beste van het spel had. ‘In die periode hadden wij op voorsprong moeten komen’, zei trainer Jeffrey Oost, die een zestal stagespelers tot zijn beschikking had. ‘Helaas faalden we in de afwerking.’

De rest van het duel gingen beide ploegen gelijk op, al kreeg het schaduwelftal iets grotere kansen en toonde het zich net iets effectiever dan de thuisploeg. Robinson opende na krap twintig minuten de score uit een scrimmage, waarna het schaduwteam na 45 minuten uit een strafschop de marge verdubbelde. Deze strafschop was het gevolg van een foutje van doelman Jay Jharie, die uitgleed bij het passeren van een tegenstander en vervolgens aan de noodrem trok.

Feyenoord O/15 – Schaduwteam Oranje O/15 0-2

18’ 0-1 Robinson
45’ 0-2 (strafschop)

Opstelling Feyenoord O/15:
De Fockert (Jharie); Van de Ruit, Groenbast, Korporaal, Hardeveld; Driebergen, Yalamoglu, De Vega; Afifi, Agata en De Vos.