Fanshop
Fanshop

Beloften delven onderspit tegen Jong Ajax

Jong Feyenoord/Excelsior heeft donderdagmiddag het onderspit moeten delven in de kleine klassieker tegen Jong Ajax. Op Woudestein ging de ploeg van trainer André Hoekstra met 0-2 onderuit tegen de Amsterdammers. Het betrof een inhaalduel in de eredivisie voor beloftenelftallen, dat vanwege het winterweer de afgelopen maanden meerdere keren werd afgelast.


Jong Feyenoord/Excelsior stond al na ruim een kwartier spelen voor de moeilijk taak een 0-2 achterstand ongedaan te maken. Hoewel de Rotterdammers na het tweede Amsterdamse doelpunt het meeste balbezit hadden, wist het tot aan de rust geen enkele kans te creëren. Jong Ajax deed alleen na veertig minuten nog een keer van zich spreken, toen Kostas Lamprou de thuisploeg behoedde voor een grotere achterstand door een schot van Danilo Da Sousa Campos knap te keren.De Griekse doelman van Jong Feyenoord/Excelsior had daarvoor weinig kunnen doen aan de treffers van de Amsterdammers. Timothy van der Meulen kopte na veertien minuten bij de tweede paal de 0-1 buiten bereik van Lamprou binnen, na een voorzet van Marvin Zeegelaar. Drie minuten later gooide Jong Ajax het duel in het slot, toen Ismaël Aissati vanaf rechts het strafschopgebied binnen spurtte en Da Sousa Campos in staat stelde de score te verdubbelen.In de tweede helft deed Jong Feyenoord/Excelsior in aanvallend opzicht meer van zich spreken en speelde het duel zich aanvankelijk grotendeels op de helft van de Amsterdammers af. De Rotterdammers meldden zich een paar keer in het strafschopgebied van de gasten, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet.De grootste mogelijkheid na de onderbreking was zelfs voor Jong Ajax, dat na een snelle counter Lamprou echter niet wist te passeren. De doelman wierp zich na ruim een uur spelen eerst goed voor een schot van Da Sousa Campos en redde enkele tellen later aan de andere kant van zijn doel ook knap toen Ajacied Tom Overtoom in de herkansing aan mocht leggen.In de slotfase keerde Lamprou nog een inzet van Lorenzo Ebecilio en mocht invaller Marlon Oranje namens Jong Feyenoord/Excelsior voor het eerst aanleggen voor een schot. De trap van de aanvaller miste echter richting en zeilde een paar meter over het Amsterdamse doel heen.Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Ajax 0-2

Scoreverloop:
14’ 0-1 Van der Meulen
17’ 0-2 Da Sousa Campos

Opstellingen:
Jong Feyenoord/Excelsior:
Lamprou; Weber, Schenkeveld, Risamasu, Nelom; Been, Hagary, Machek (46’ Monteiro); Schet (79’ Oranje), Faouzi (46’ Benard) en Pattinama.

Jong Ajax: Padt; Aslan, Wielaert, Van der Meulen, Will; Bonevacia, Aissati, Overtoom; Ozbiliz (65’ Ebecilio), Danilo (86’ Candan) en Zeegelaar (71’ Lazic).