Feyenoord O/19 pakt winst uit bij NAC Breda A1

Feyenoord onder negentien heeft zaterdagmiddag een prima overwinning geboekt uit tegen NAC Breda A1. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel won in Brabant met 0-2 door doelpunten van Kevin Jansen en Jerson Cabral. Feyenoord O/18 was op eigen veld Helmond Sport A1 de baas, terwijl O/17 uit bij FC Twente B1 in een spectaculair duel ten onder ging. Onder zestien boekte op Varkenoord een 2-0 overwinning op VVV-Venlo B1. Feyenoord O/15 kwam bij NEC/FC Oss C1 niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Feyenoord O/14 pakte de winst tijdens een vriendschappelijk toernooi bij Willem II/RKC C2.
ONDER 19 IN AANTREKKELIJK DUEL MET NAC NAAR WINST

Feyenoord onder 19 heeft zijn tweede bezoek aan Breda dit seizoen gebruikt om voor revanche. Na de eerdere uitschakeling in de beker waren de Rotterdammers dit keer in de competitie met 0-2 te sterk voor NAC Breda A1. Robbert van der Post stond voor het eerst sinds lange tijd weer in het doel. De doelman fleurde zijn rentree op met een uitstekend optreden.

De eerste helft was aantrekkelijk omdat zowel Feyenoord als NAC durfde te voetballen. O/19 speelde goed en de thuisploeg ging in dat spel van de Rotterdammers mee. Dat het bij rust 0-0 was, mocht op zijn minst opmerkelijk heten, omdat beiden ploegen de nodige kansen creëerden.

De tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien. O/19 verscheen ongewijzigd aan de aftrap en ging op dezelfde voet verder als voor rust. Dit keer leidde dat wel tot een treffer, na ruim een uur spelen. Jerson Cabral had een geweldige voorzet in huis, die fraai werd ingekopt door Kevin Jansen.

Voor NAC was die achterstand het teken om wat meer risico’s te gaan nemen. Achterin ging het één op één spelen en voorin zette het Feyenoord steeds feller onder druk. Naarmate de tweede helft vorderde, kregen de Rotterdammers steeds meer moeite om onder die druk uit te komen, maar het was aan uitstekend keeperswerk van Van der Post te danken dat de voorsprong behouden bleef.

Omdat de thuisploeg door het opportunistische spel ruimte weg moest geven, kon Feyenoord er in de blessuretijd uitkomen om de wedstrijd te beslissen. Anouar Boukhari nam het doel van NAC onder vuur, maar zag zijn schot nog gekeerd worden door de doelman. Die had echter op de rebound van Cabral geen antwoord.

‘Ik heb een aantrekkelijke wedstrijd gezien’, vertelde trainer Jean-Paul van Gastel na afloop. ‘Met name voor de rust hebben we erg goed gespeeld. Ik wil vooral een compliment maken aan onze doelman. Robbert heeft ons op de been gehouden.’

NAC Breda A1 – Feyenoord O/19 0-2

63’ 0-1 Jansen
90’ 0-2 Cabral

Opstelling Feyenoord O/19: Van der Post; Khwela, Eekman, Van Huijgevoort, Martins Indi; Isoufi, Van Haaren, Clasie; Lagouireh (66’ N. Velder), Jansen (85’ Smith) en Cabral.

WINST VOOR ONDER 18 TEGEN HELMOND SPORT A1

Feyenoord onder 18 heeft op Varkenoord Helmond Sport A1 met 2-0 verslagen. De Rotterdammers hadden met treffers net voor en net na rust het scoreverloop mee. Shane van den Engel en Tim Schoonheijm scoorden voor de ploeg van trainer Jan Gösgens, die wegens ziekte werd vervangen door Joop Hiele.

‘Ik had het idee dat we in de beginfase wat nerveus waren’, keek de gelegenheidstrainer terug op het duel. ‘Na een minuut of twintig kregen we de wedstrijd onder controle en zijn we niet meer serieus in de problemen gekomen.’

Helmond Sport kreeg twee goede mogelijkheden tijdens het onrustige begin van de wedstrijd. Eén inzet eindigde op de paal en de andere werd goed gepakt door doelman Niels Konijnenburg. Nadat Feyenoord de beginfase zonder kleerscheuren was doorgekomen, kreeg het steeds meer grip op de wedstrijd.

De Rotterdammers en de ploeg uit Helmond waren meer in evenwicht en vlak voor rust kwam O/18 op voorsprong. Anthony Velder kwam vanaf de linkerflank goed naar binnen, legde de bal klaar voor Van den Engel en zag de middenvelder de bal knap in het doel schuiven.

In de tweede helft voetbalde O/18 goed en kwam het vrij snel op 2-0, via Schoonheijm, die een klutsbal tot treffer promoveerde. De bezoekers zetten na de verdubbeling van de achterstand al hun kaarten op de aanval, waardoor er in de tegenstoot veel ruimte kwam voor Feyenoord. De Rotterdammers wisten daarvan echter niet te profiteren.

Feyenoord O/18 – Helmond Sport A1 2-0

42’ 1-0 Van den Engel
54’ 2-0 Schoonheijm

Opstelling Feyenoord O/18: Konijnenburg; Van Oosten, Kruithof, Wijmer, De Rooij; Bouwmeester, Van den Engel, Rienstra (60’ Latuheru); Schoonheijm, Cornelissens (75’ Scholman) en A. Velder.

ONDER 17 TEN ONDER IN SPECTACULAIR DUEL MET TWENTE

Feyenoord onder 17 heeft het uitduel met FC Twente B1 met 4-2 verloren. De Rotterdammers speelden een groot gedeelte van de wedstrijd met tien man nadat Terence Kongolo al na een kwartier zijn tweede gele kaart kreeg. Jair Balrak en Elvis Manu maakten de twee treffers voor Feyenoord.

O/17 kwam na dertien minuten al met tien man te staan, nadat Kongolo in het strafschopgebied in de ogen van de scheidsrechter een overtreding maakte. Kongolo had daarvoor al geel gekregen en kon met zijn tweede gele en dus rode kaart inrukken. Uit de strafschop werd het 1-0 voor Twente.

Een minuut later was het alweer gelijk, via Balrak. De middenvelder kreeg daarna nog twee goede kansen, maar kopte naast en maakte oog in oog met de Twentse doelman niet de juiste keuze. Tien minuten na de gelijkmaker mocht Twente weer vanaf elf meter aanleggen, nu had de arbiter na een vrije trap hands in de muur gezien. De penalty werd wederom benut: 2-1.

O/17 bleef geloven in de winst en creëerde goede kansen. Manu was dicht bij een treffer en Joshua Steenvoorden zag een inzet op de paal belanden. In de 55ste minuut deelde de spits van de thuisploeg, na balverlies op het Rotterdamse middenveld, met de 3-1 een dolkstoot uit.

Toen Balrak na een hoekschop op de grond belandde, wees de scheidsrechter voor de derde keer naar de stip. Dat buitenkansje was aan Manu wel besteed en de aanvaller schoot koel de aansluitingstreffer binnen. Vijf minuten later besliste Twente, weer na balverlies van O/17, de wedstrijd uit een snelle tegenstoot: 4-2.

‘Wij kijken altijd eerst naar onszelf,’ zei Adriaanse na de nederlaag. ‘Maar ik ontkom er nu niet aan om iets over de scheidsrechter te zeggen. Die heeft duidelijk invloed gehad op het verloop van de wedstrijd. Buiten dat kunnen we onszelf ook verwijten dat we de doelpunten weggeven door stom balverlies. Dat mag niet gebeuren.’

FC Twente B1 – Feyenoord O/17 4-2

13’ 1-0
14’ 1-1 Balrak
25’ 2-1
55’ 3-1
60’ 3-2 Manu
65’ 4-2

Opstelling Feyenoord O/17: De Jong; J. van Deelen (70’ Blij), Rutten, Kongolo, Y. van Deelen; J. Steenvoorden, El Harouchi (60’ Ebecilio), Balrak; Van der Velden (15’ Blokland), Janssen (70’ Agatowski) en Manu.

FEYENOORD ONDER 15 EN NEC/FC OSS C1 SCOREN NIET

In een niet al te opwindend duel hebben Feyenoord onder 15 en NEC/FC Oss C1 zaterdag de punten gedeeld. In Nijmegen verdiende het duel geen winnaar en daarom was de 0-0 uitslag terecht. O/15 heeft nu evenveel punten als nummer twee ADO Den Haag, maar de Hagenaars speelden een wedstrijd minder.

Met name in de eerste helft was het spel van de Rotterdammers matig. O/15, dat de eerste confrontatie met de Nijmegenaren nog met 6-0 won, creëerde geen kansen. Het team van trainer Jeffrey Oost speelde niet agressief en liet NEC/FC Oss te makkelijk voetballen. De thuisploeg maakte van die ruimte weliswaar gebruik, maar kreeg zelf ook geen serieuze kansen op een voorsprong.

In de pauze paste Oost vooral in de voorhoede een aantal wijzigingen toe, om aanvallend voor meer gevaar te kunnen zorgen. De tweede helft was beter dan de eerste, vooral omdat Feyenoord nu wel strijd leverde. Het niveau van het voetbal bleef echter te laag om een echt goede prestatie op de mat te leggen.

Met schoten vanuit de tweede lijn probeerden Nathan Ake, Jesse Driebergen en invaller Jurensley Dorand de doelman van de Nijmegenaren te verschalken, maar de inzetten van het trio verdwenen telkens naast het doel. Een winnaar verdiende het duel niet en de doelpuntloze uitslag deed dan ook recht aan het spelbeeld.

‘Voor rust was ons spel door een gebrek aan agressiviteit zeer matig’, vond Oost. ‘We deden te weinig om NEC/FC Oss het voetballen moeilijk te maken. Ondanks dat we in de tweede helft meer inzet toonden, bleef het goede voetbal uit.’

NEC/FC Oss C1 – Feyenoord O/15 0-0

Opstelling Feyenoord O/15: De Fockert; Van de Ruit, Korporaal, Yalamoglu, Hardeveld; Groenbast (36’ De Vos), Driebergen, Ake; Agata (36’ Manusama), Robinson (60’ Lenzini) en Afifi (36’ Dorand).

ONDER 14 PAKT WINST OP MINITOERNOOI BIJ WILLEM II/RKC

Feyenoord O/14 is winnaar geworden van een minitoernooi, dat werd georganiseerd door Willem II/RKC. De Rotterdammers kwamen uit tegen de organisator, PSV C2 en FC Utrecht C2.

Feyenoord was vooraf wat somber over de kansen op het toernooi wegens het ontbreken van een aantal vaste waarden. Vier spelers sloten zich aan bij O/15 voor het competitieduel tegen NEC/FC Oss C1 en daarnaast kampte O/14 met een aantal blessures.

De eerste wedstrijd speelde O/14 tegen PSV C2. Feyenoord startte onwennig, maar ging gedurende de wedstrijd steeds beter spelen. Na een 0-1 achterstand bezorgden Gilberto Da Silva en Jordy den Hoedt de Rotterdammers de zege.

Daarna wachtte Willem II/RKC, waarvan in de competitie nog werd verloren. De wedstrijd kon alle kanten op met kansen over en weer, maar eindigde in een 0-0 gelijkspel.

De laatste wedstrijd tegen FC Utrecht leverde naast goed voetbal ook een overwinning op. De 1-0 zege op de Utrechters betekende een goede afsluiting van het toernooi, zeker toen bleek dat de zege voor de Rotterdammers goed was voor de eerste plaats.

Rob Kurvers was zeer tevreden over het verloop van het toernooi. ‘Het toernooi is voor ons zeker goed verlopen, we hebben goed gespeeld en het is heel prettig om te zien dat andere spelers opstaan als een aantal vaste waarden uit het team wegvallen.’