Punt voor Feyenoord onder 19 in mini-klassieker

Feyenoord onder 19 heeft aan het uitduel met Ajax A1 een punt overgehouden. Via twee treffers van Jerson Cabral werd in Amsterdam met 2-2 gelijkgespeeld. Onder 18 verloor met 3-1 van De Graafschap. Jon-Joost Cornelissens maakte de enige Rotterdamse treffer. Feyenoord onder 17 won met 0-3 van FC Groningen B1, Elvis Manu nam twee treffers voor zijn rekening. Onder 16 trof VVV-Venlo voor de tweede keer in een week, opnieuw wonnen de Rotterdammers, nu met 0-4. Onder 15 was met 2-1 te sterk voor Vitesse/AGOVV C1 en de wedstrijd van O/14 tegen Helmond Sport C2 werd uitgesteld.
ONDER 19 PAKT PUNT IN MINI-KLASSIEKER

Feyenoord onder 19 heeft op bezoek bij Ajax A1 met 2-2 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel speelde in Amsterdam om te winnen, maar zag twee keer een voorsprong te niet worden gedaan. Het gelijke spel was gezien het spelbeeld terecht, al had Feyenoord meer kansen op de winst dan Ajax.

‘We kwamen om te winnen, maar met dit gelijke spel heb ik ook vrede’, zei Van Gastel na het duel. ‘We hebben in de eerste dertig minuten kansen gehad om de wedstrijd definitief te beslissen, maar dat lieten we na. Al met al is een gelijkspel een juiste afspiegeling.’

De start van O/19 was uitstekend. De Rotterdammers hadden veel balbezit en kwamen snel op voorsprong. Jerson Cabral zette Feyenoord na negen minuten op voorsprong, na een goed steekballetje van Shabir Isoufi. Daarna kreeg O/19 nog drie goede kansen, maar benutte het die niet.

Na het eerste halfuur werd het spel van Feyenoord slordiger. Er werd veel balverlies geleden en daardoor oogde het spel wat chaotisch. Ajax profiteerde daar bijna van, maar een grote kans vlak voor rust werd gemist.

Zes minuten na rust was het toch raak voor de Amsterdammers. O/19 liet zich door die tegenslag niet van de wijs brengen en bleef op zoek naar een voorsprong. Ondanks de inzet waarmee Feyenoord speelde, had Ajax een licht veldoverwicht.

Toch was het twintig minuten voor het einde weer raak voor de Rotterdammers. Dezelfde hoofdrolspelers als bij de eerste goal, zorgden voor 0-2: Isoufi gaf aan en Cabral maakte af.

Tien minuten later kwam Ajax uit een vrije trap weer op gelijke hoogte, waarna beiden ploegen genoegen namen met een punt. Feyenoord behoudt door het gelijke spel een voorsprong van zes punten op de Amsterdammers en heeft na de nederlaag van PSV bij Heerenveen/Emmen A1 nog maar een punt achterstand op de koploper.

Ajax A1 – Feyenoord O/19 2-2

9’ 0-1 Cabral
51’ 1-1
73’ 1-2 Cabral
80’ 2-2

Opstelling Feyenoord O/19: Lamprou; Khwela, Erkelens, Eekman, Martins Indi; Clasie (78’ Smith), Van Haaren, Isoufi; Cabral, Fileccia (85’ Lagouireh) en Jansen.

ONDER 18 IN SLOTFASE ONDERUIT BIJ DE GRAAFSCHAP

Voor Feyenoord onder 18 duurde het uitduel met De Graafschap A1 zaterdag tien minuten te lang. De Rotterdammers hielden qua score lange tijd gelijke tred met de Achterhoekers, maar kregen in de slotfase nog twee treffers om de oren.

O/18 begon het duel uitstekend met na tien minuten de eerste treffer. Jon-Joost Cornelissens kopte een hoekschop van Anthony Velder binnen. De wedstrijd ging daarna redelijk gelijk op, al had de thuisploeg het betere van het spel. Doelman Mike Termijn hield zijn ploeg met een aantal goede reddingen lang in de wedstrijd.

Vlak voor rust moest Termijn de bal toch uit zijn goal halen. De Graafschap had een strafschop gekregen na een handsbal in de Feyenoord-defensie en benutte die feilloos: 1-1.

Na de pauze moest Termijn opnieuw een aantal keren reddend optreden. De Doetinchemmers speelden in een hoog tempo en legden de nodige kracht in hun voetbal. O/18 hield lange tijd dapper stand, maar ging steeds meer moeite krijgen om onder de druk van de thuisploeg uit te komen.

In de laatste tien minuten trok De Graafschap de wedstrijd naar zich toe. Nadat in de 82ste minuut de 2-1 viel, was het een minuut later, na een fout van Massaro Latuheru, met de 3-1 definitief beslist.

‘De nederlaag was terecht’, vond trainer Jan Gösgens. ‘We konden lang bijblijven maar zij waren fysiek heel erg sterk. Ze hadden een groot gedeelte van de wedstrijd het betere van het spel en trokken in de slotfase het duel verdiend naar zich toe.’

De Graafschap A1 – Feyenoord O/18 3-1

10’ 0-1 Cornelissens
40’ 1-1
82’ 2-1
83’ 3-1

Opstelling Feyenoord O/18: Termijn; Van Oosten, Wijmer, Kruithof, Latuheru; Bouwmeester, N. Velder (85’ Angel Qurijo), Van den Engel; Cornelissens (60’ Rienstra), Schoonheijm en A. Velder (65’ Scholman).

FEYENOORD ONDER 17 TE STERK VOOR GRONINGEN B1

Op bezoek bij FC Groningen B1 heeft Feyenoord onder 17 een dikverdiende 0-3 overwinning geboekt. Elvis Manu had met twee treffers een belangrijk aandeel in de zege van zijn ploeg. Feyenoord besliste het duel aan het slot van de eerste helft, met twee treffers in een minuut.

‘We hebben bij vlagen aardig voetbal laten zien’, vond trainer Cor Adriaanse. ‘De uitslag had wel wat hoger mogen zijn. We hebben de nodige kansen gehad om de score uit te bouwen. Maar met deze overwinning ben ik zeker ook tevreden.’

O/17 voetbalde goed en creëerde de nodige kansen in Groningen. Het duurde even voordat de ploeg van Adriaanse die ook in doelpunten omzette. Vijf minuten voor rust was het voor het eerst raak toen Larbi el Harouchi met een steekbal Daan Blij wegstuurde en Blij de 1-0 goed inschoot.

Een minuut later was het weer raak, dit keer via Elvis Manu. De aanvaller kreeg na die treffer nog een enorme kans om het duel definitief te beslissen, maar Manu zag zijn inzet op de paal eindigen.

Ook in de tweede helft bleven de kansen zich aandienen, maar opnieuw Manu en Vincent Jansen hadden het vizier niet op scherp. Acht minuten voor tijd maakte Manu toch zijn tweede treffer, na een goede actie van Julian Agatowski. De invaller gaf de bal goed voor en Manu werkte af bij de eerste paal.

FC Groningen had gedurende de gehele wedstrijd nauwelijks iets in te brengen maar kreeg in de tweede helft wel een dot van een kans. Doelman Boy de Jong zag de inzet van de thuisploeg tot zijn opluchting op de lat eindigen.

FC Groningen B1 – Feyenoord O/17 0-3

35’ 0-1 Blij
36’ 0-2 Manu
72’ 0-3 Manu

Opstelling Feyenoord O/17: De Jong; J. van Deelen, Blokland (54’ M. Steenvoorden), Kongolo, Y. van Deelen; J. Steenvoorden, El Harouchi, Blij; Van der Velden (60’ Agatowski), Jansen (71’ Boëtius) en Manu.

ONDER 16 WINT VOOR TWEEDE KEER IN EEN WEEK VAN VVV

Nadat Feyenoord onder 16 vorige week thuis met 3-0 won van VVV-Venlo B1, stond zaterdag het uitduel tegen de Venlonaren alweer op het programma. Ook dat duel leverde winst op voor het team van trainer Gaston Taument, in Venlo werd het 0-4. Anass Achahbar was met drie doelpunten uiterst trefzeker.

De thuiswedstrijd tegen hekkensluiter VVV werd vorige week weliswaar gewonnen, na afloop was Taument verre van tevreden over het vertoonde spel. Voorafgaand aan dit duel deed de trainer dan ook een beroep op zijn spelers om tegen de Venlonaren het goede voetbal te laten zien waartoe ze in staat zijn.

Het voetbal dat O/16 in de eerste helft liet zien, maakte duidelijk dat de spelers zichzelf na de matige vertoning van vorige week wilde revancheren. Het positiespel van de Rotterdammers zag er verzorgd uit en VVV-Venlo werd goed onder druk gezet.

Na een klein halfuur leidde dat tot de eerste treffer van Achahbar. O/16 bleef daarna beter, maar verzuimde het overwicht om te zetten in een hogere score. Pas na rust slaagde Feyenoord erin de marge te vergroten. De tweede helft was nog geen tien minuten oud toen Achahbar slim wegliep en vanaf de zijkant de bal diagonaal inschoot.

Daarna verdubbelden Tonny Trindade de Vilhena en Achahbar de score. Trindade de Vilhena schoot raak vanuit de tweede lijn en Achahbar volleyde de bal uit een voorzet in het doel.

‘In de eerste helft speelden we in balbezit fantastisch’, keek Taument terug op het duel. ‘We hebben VVV geen kans gegeven, ik heb nooit het gevoel gehad dat we in de problemen zouden komen. Enige smetje is dat ons goede spel voor rust niet resulteerde in meer goals.’

VVV-Venlo B1 – Feyenoord O/16 0-4

29’ 0-1 Achahbar
48’ 0-2 Achahbar
68’ 0-3 Trindade de Vilhena
71’ 0-4 Achahbar

Opsteliing Feyenoord O/16: Franken; Van Beek, Thong, Ake, Woudenberg; Dercks (55’ Stout), Sleegers, Trindade de Vilhena; Knoester (52’ Breimer), Achahbar en Staas (55’ Van Wingerden).

NIPTE ZEGE ONDER 15 OP VITESSE/AGOVV C1

Feyenoord onder 15 heeft op eigen veld Vitesse/AGOVV C1 met 2-1 verslagen. De Rotterdammers wonnen verdiend na een wedstrijd met veel kansen over en weer. Rick Dekker maakte na een blessure met verve zijn rentree.

‘Een welverdiende overwinning’, beschouwde trainer Jeffrey Oost na op het duel. ‘De taken werden goed uitgevoerd en er werd hard gewerkt. In de eerste helft was het voetbal goed, na de pauze het wat minder.’

In de eerste helft golfde het spel op en neer met doelkansen aan beide kanten. Vitesse/AGOVV was in de eerste twintig minuten wat meer op de helft van Feyenoord te vinden dan andersom het geval was. Doelman Jay Jharie werd een aantal keer op de proef gesteld en hield zijn ploeg met uitstekende reddingen goed op de been.

Het tweede deel van de eerste helft was voor O/15. De druk werd opgevoerd en na ruim een halfuur spelen resulteerde dat in de openingstreffer. Ryan Korporaal stuurde Jurensley Dorand weg met een dieptepass en Dorand wipte de bal subtiel over de doelman van de bezoekers heen in het doel: 1-0.

Omdat Brandon Robinson, Faris Afifi en Lionel Agata daarna een aantal grote kansen onbenut liet, kon Vitesse/AGOVV in de tweede helft na een mooie aanval op gelijke hoogte komen. Vijf minuten voor tijd besliste Robinson het duel toch in het voordeel van de Rotterdammers door een voorzet van Dorand mooi tegendraads binnen te koppen.

Feyenoord O/15 – Vitesse/AGOVV C1 2-1

33’ 1-0 Dorand