Fanshop
Fanshop

Feyenoord en NEC in evenwicht

Feyenoord heeft zondag op bezoek bij NEC met 0-0 gelijk gespeeld. De Rotterdammers beleefden een moeizame en ongelukkige eerste helft, maar kwamen na een dubbele wissel in de rust iets beter uit de kleedkamer. Invaller Diego Biseswar was de gevaarlijkste man aan Feyenoord-zijde, maar dichterbij dan een schot op de lat kwam hij ook niet. Luc Castaignos begon voor het eerst in een competitiewedstrijd in de basis.

Beide ploegen gingen zonder te scoren de rust in en daar mocht Feyenoord zich het meest gelukkig mee prijzen. De Rotterdammers speelden voor het eerst dit seizoen met twee in plaats van drie spitsen en oogden onwennig in de nieuwe formatie. De ploeg van Mario Been kwam in de eerste helft vrijwel geen moment in zijn eigen spel en creëerde nauwelijks kansen.NEC had meer balbezit dan de bezoekers, maar verzuimde eveneens om tot grote kansen te komen. Met dank aan solide verdedigend werk van Feyenoord hoefde Erwin Mulder maar een paar keer handelend op te treden, waarbij de doelman nooit echt in de problemen kwam.

Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg de grootste kans van de eerste helft, toen Erton Fejzullahu vanaf de linkerkant voorgaf op Saidi Ntibazonkiza, die de bal op het lichaam van Mulder tikte. Een minuut eerder had Denny Landzaat Feyenoords grootste mogelijkheid gekregen. Hij kopte van dichtbij naast. Tien minuten later werd NEC nog eenmaal gevaarlijk, toen Fejzullahu de vrijheid in het strafschopgebied kreeg om aan te leggen, maar de Zweed zag een mislukt schot naast het doel eindigen.

De ongelukkige eerste helft van Feyenoord was voor trainer Mario Been reden om in de rust een dubbele wissel door te voeren, waardoor Luigi Bruins en Diego Biseswar in het veld kwamen. De laatste ontpopte zich tot gevaarlijkste man aan Feyenoord-zijde.

Al na een paar minuten in de tweede helft kreeg Biseswar een schietkans, zoals Feyenoord die voor rust nog niet gehad had. De aanvaller mocht aanleggen vanaf net buiten het strafschopgebied, maar schoot in de handen van doelman Gabor Babos.Ruim twintig minuten later kwam Biseswar nog dichter bij een treffer, toen hij de vrijheid kreeg aan de linkerkant van het veld en met een schot met veel effect Babos passeerde. De bal was echter net te hoog gemikt en eindigde op de lat. Kort voor tijd probeerde de aanvaller het nog eens vanuit vrijwel identieke positie, maar ditmaal schoot hij voorlangs.

De kansen maakten duidelijk dat Feyenoord na rust iets beter in de wedstrijd zat dan in de eerste helft, maar de echte overtuiging in het spel van de Rotterdammers ontbrak. NEC bleef bovendien tot aan het laatste fluitsignaal de aanval zoeken, in de hoop de drie punten in eigen huis te houden.Verdediger Ramon Zomer kwam nog het dichtst bij een doelpunt namens de thuisploeg, toen hij tien minuten voor tijd een kopbal uit een hoekschop van de lijn gered zag worden door Karim El Ahmadi. Krap tien minuten eerder had Mulder zijn ploeg op de been gehouden door een prima redding te verrichten op een schot van Saidi. In blessuretijd ging een kopbal van Bjorn Vleminckx rakelings naast.

NEC – Feyenoord 0-0

Scoreverloop:
-

Scheidsrechter: Nijhuis
Geel: Castaignos, El Ahmadi, Bahia (Feyenoord), Nuytinck, Sibum, Pothuizen (NEC)

Opstellingen:
NEC:
Babos; Pothuizen, Zomer, Nuytinck, Davids; Sibum, Radomski, Fejzullahu (84’ Ten Voorde); Saidi, Vleminckx en Goossens.
Feyenoord: Mulder; De Vrij, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst; Landzaat (46’ Bruins), El Ahmadi, Fer; Wijnaldum, Makaay en Castaignos (46’ Biseswar).