Been: ‘Strijd om vierde plaats wordt heel spannend’

Gezien het wedstrijdbeeld mocht Feyenoord na de wedstrijd van zondag tegen NEC niet klagen over een gelijkspel. Mede met de sensationele bekerzege op FC Twente in het achterhoofd, had Mario Been echter meer verwacht van het duel in Nijmegen. ‘Met name de eerste helft was heel matig van ons’, vertelde de trainer.
Tot de rust zag Been een Feyenoord dat niet fris oogde en weinig duels won. ‘Bovendien hebben we toen weinig kansen gecreëerd’, zei hij. Na rust kwam Feyenoord mede dankzij twee wisselingen in de ploeg beter in de wedstrijd en kreeg het via Diego Biseswar die de lat raakte de beste kans. Been: ‘Maar al met al is de 0-0 een terechte uitslag.’

Doordat achtervolger AZ afgelopen zaterdag met 3-2 won van Heracles Almelo, zijn de Alkmaarders Feyenoord tot op een punt genaderd op de ranglijst. De Rotterdammers hebben nog wel een wedstrijd minder gespeeld, omdat de wedstrijd tegen Vitesse die woensdag wordt uitgespeeld nog niet in de stand is verwerkt.

‘De strijd om de vierde plaats wordt nog heel spannend’, zei Been. ‘Woensdag moeten we er daarom weer staan. We zien dat AZ dichtbij komt. Het betekent dat we in de competitie na woensdag nog vijf finales moeten spelen en in de beker nog één.’

Been wilde zondag nog niet al te veel prijsgeven over de wedstrijd van woensdag tegen Vitesse. De trainer gaf te kennen vanaf maandag na te gaan denken over de speelwijze tegen Arnhemmers. ‘Iedereen weet dat ik graag met buitenspelers speel, maar ik weet nog niet wat we woensdag gaan doen.’