Feyenoord klaart klus tegen Vitesse

Feyenoord heeft woensdagavond de tweede helft van de wedstrijd tegen Vitesse tot een goed einde gebracht. Een doelpunt van Roy Makaay zorgde ervoor dat het duel met de Arnhemmers, dat op 20 maart jl. na de eerste helft werd gestaakt in verband met hevige regenval, met 2-1 de boeken ingaat. Treffers van Ron Vlaar en Wiljan Pluim hadden voor de 1-1 tussenstand gezorgd, waarmee het duel woensdag begon.

Feyenoord kreeg in halfgevulde, maar sfeervolle Kuip waar het op hoopte, namelijk een vroeg doelpunt. Nadat Georginio Wijnaldum een vrije trap had versierd aan de rechterkant van het veld, legde Giovanni van Bronckhorst de bal panklaar op het hoofd van André Bahia. De verdediger kopte de bal voor de voeten van Roy Makaay, die wel raad wist met de buitenkans.

Tot die tijd was Vitesse iets gevaarlijker geweest dan de thuisploeg. De bezoekers hadden doelman Erwin Mulder zelfs al tweemaal op de proef gesteld met schotjes van Alexander Büttner en Wiljan Pluim.

Ook na de 2-1 van Makaay bleven de Arnhemmers lustig de aanval zoeken. De ploeg wist zelfs direct vanaf de aftrap na het doelpunt tot het strafschopgebied van Feyenoord door te dringen, waar Lasse Nilsson eerst Stefan de Vrij omspeelde voordat hij de paal raakte.

Feyenoord was op die manier gewaarschuwd, maar het offensief van de bezoekers bleek van korte duur. Het spel van Vitesse werd naarmate het einde naderde te gehaast, waardoor de thuisploeg zonder al te veel moeite menig aanval in de kiem kon smoren.

De Rotterdammers zetten daar een schaars aantal kansen tegenover. De grootste was na twintig minuten in de tweede helft voor Luigi Bruins, die een teen te kort kwam om een slimme steekpass van Makaay tot doelpunt te promoveren.

Georginio Wijnaldum probeerde het in het vervolg van de wedstrijd nog twee keer van afstand, maar doelman Piet Velthuizen kende geen problemen met zijn schoten. Omdat Vitesse aan de andere kant niet verder kwam dan een afstandschot van oud-Feyenoorder Serginho Greene dat net over ging, bleek het doelpunt van Makaay genoeg voor de zege en drie belangrijke punten.

Feyenoord – Vitesse 2-1

12’ 1-0 Vlaar
45’ 1-1 Pluim
54’ 2-1 Makaay

Scheidsrechter: Gumienny

Geel: Greene, Hofs, Verhaegh

Feyenoord:
Mulder; De Vrij, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst; El Ahmadi, Bruins, Fer; Wijnaldum, Makaay en Biseswar.
Vitesse: Velthuizen; Verhaegh, Drost, Sprockel, Van Diermen (77’ Kolk); Claudemir, Greene, Hofs, Büttner; Nilsson en Pluim.

Klik hier voor het verslag van de eerste helft van de wedstrijd Feyenoord tegen Vitesse.