Feyenoord – Vitesse in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen Vitesse, eindstand: 2-1.
Sp!ts:
Vreemd avondje in De Kuip
Nadat Gumienny op 20 maart besloot dat het speelveld niet meer geschikt was om de tweede helft van het duel af te werken, ging de rust van Feyenoord-Vitesse de geschiedenis in als de langste ooit. Na een ‘theepauze’ van maar liefst anderhalve week bereidden beide ploegen zich gisteren voor alsof er een wedstrijd van negentig minuten op het programma stond. Zo waren de Feyenoorders zoals gebruikelijk anderhalf uur van tevoren in het stadion aanwezig en werd er een uitgebreide warming-up gedaan. ‘Tja, we hadden ook een warming-up van een kwartier kunnen doen, maar dat lijkt me niet zo verstandig’, lachte Feyenoord-doelman Erwin Mulder na afloop.

De Telegraaf:
Makaay slaat terug
Na een vrije trap van Giovanni van Bronckhorst kopte André Bahia de bal voor de voeten van Makaay, die Velthuizen van dichtbij kansloos liet. En dus was de ervaren spits, na zijn winnende treffer in de bekerwedstrijd tegen FC Twente vorige week, opnieuw beslissend voor zijn club. Pikant, aangezien Makaay er eigenlijk helemaal niet meer bij had moeten zijn in de tweede helft.

Vitesse.nl
Vitesse de kansen, Feyenoord de winst: 2-1
Direct na de Rotterdamse treffer schoot Lasse Nilsson na een knappe actie goed in, maar de bal stuiterde via de binnenkant van de paal het veld weer in. Pech dus voor de ploeg van Theo Bos. Door de 2-1 van Makaay bracht Bos in het laatste kwartier nog Santi Kolk en ging één op één spelen. De ruimte was er daardoor voor Feyenoord, terwijl Vitesse met alle macht voor de gelijkmaker ging.

ANP:
Makaay bezorgt Feyenoord zege
Luigi Bruins (drie keer) en Georginio Wijnaldum (ook drie keer) verzuimden daarna het duel namens het aandringende Feyenoord vroegtijdig te beslissen. Het wegzakkende Vitesse kon evenwel niet van de Rotterdamse slordigheid profiteren: 2-1. Het eindsignaal klonk opnieuw in de regen.

Metro:
Een gekke avond in De Kuip
Bij een stand van 1-1 (Vlaar, Pluim) werd er afgetrapt en drie kwartier later was de wedstrijd alweer voorbij. ‘Het is heel raar om maar 45 minuten te coachen’, zei Been. ‘Je bent continu op de klok aan het kijken. Ook vind ik het jammer voor de fans. Voetbal is voor het publiek, als je dan maar een helftje kunt zien is dat jammer.’

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen Vitesse en de reacties van Mario Been en Giovanni van Bronckhorst.