Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Voorverkoop KNVB bekerfinale start op woensdag 7 april

De voorverkoop voor de KNVB bekerfinale 2009/2010 op zondag 25 april tegen Ajax start op woensdag 7 april om 09.00 uur aanstaande. Alle Diamondcardhouders en een deel van de Gold- en Silvercardhouders worden woensdag 7 en donderdag 8 april in staat gesteld om met voorrang via TicketBox één kaart te kopen. De verkoop aan overige seizoenkaarthouders start op zaterdag 10 april om 09.00 uur. Vrijdag 9 april is er geen verkoop. Uit veiligheidsoverwegingen worden alle toegangskaarten op naam gesteld. Supporters hebben alleen toegang tot De Kuip met een toegangskaart die op hun eigen naam is gesteld.
Niet alle Gold- en Silvercardhouders hebben voorrang
Voor Gold- en Silvercardhouders geldt dat zij uitsluitend met voorrang één kaart kunnen kopen indien zij dit seizoen, tot en met de uitwedstrijd tegen NEC, minimaal 25 punten hebben verzameld. In totaal gaat het hier, incl. Diamondcardhouders, om zo’n 1.450 supporters. Deze supporters ontvangen vrijdag per e-mail bericht van Feyenoord.

Gold- en Silvercardhouders met minder punten hebben dit seizoen (nagenoeg) geen uitwedstrijden bezocht en hebben voor de bekerfinale hetzelfde aankooprecht als de overige seizoenkaarthouders, waarvoor de verkoop start op zaterdag 10 april. Om overbelasting te voorkomen is ervoor gekozen om de verkoop niet via internet maar uitsluitend via TicketBox te laten plaatsvinden. Ook is er geen verkoop aan de loketten van Feyenoord Service & Tickets.

Beschikbare vakken
Een kaart voor de bekerfinale kost € 30,00. Net als twee jaar geleden geldt de TicketBox-kaart ook als toegangsbewijs (er wordt niet omgewisseld). Dit betekent dat supporters bij de aanschaf van een kaart direct een vakkeuze moeten maken. Feyenoord beschikt over de gehele gele zijde (vakken Q, QQ, R, RR, S, T, TT, U, UU, X1-4); een capaciteit van 10.000 plaatsen.

Invalidenplaatsen
Tevens beschikt Feyenoord over 35 invaliden- en begeleiderplaatsen. Toekenning geschiedt op basis van loting. Aanvragen dienen uiterlijk 14 april schriftelijk ingediend te zijn bij Feyenoord Service & Tickets (Postbus 9635, 3007 AP in Rotterdam, o.v.v. Invalidenplaatsen bekerfinale). Alleen bestaande invalidenseizoenkaarthouders kunnen een aanvraag indienen, waaraan alleen een bestaande begeleiderseizoenkaarthouder gekoppeld kan zijn.

Veiligheidsmaatregelen
Op de wedstrijddag worden legitimatiebewijzen gecontroleerd. Wanneer de naam op het ticket niet overeenkomt met het getoonde legitimatiebewijs wordt deze persoon de toegang tot het stadion ontzegd. Wij adviseren u bij het kopen van uw ticket bij TicketBox direct de naam op het ticket te controleren. Wanneer u een ticket ontvangt met een andere naam dient u dit direct te melden bij de medewerkers van het verkooppunt.

Zwarthandel
De KNVB benadrukt dat het ten strengste verboden is om kaarten voor deze wedstrijd (door) te verkopen of weg te geven. Dit betekent dat iemand die kaarten voor de KNVB bekerfinale doorverkoopt (bijvoorbeeld via Marktplaats), de KNVB standaardvoorwaarden overtreedt.

De KNVB zal voor de KNVB bekerfinale in De Kuip gericht zoeken naar kaarten die zijn of worden doorverkocht. Supporters die een kaart via de officiële weg hebben aangeschaft, maar deze vervolgens weer op de markt brengen zullen door de KNVB een stadionverbod voor de duur van 18 maanden en een geldboete van maximaal € 450,- opgelegd krijgen. De kaarten zullen in alle gevallen worden geblokkeerd en geven geen toegang tot het stadion. De KNVB zal in deze situatie ook geen geld teruggeven. Meer informatie over de maatregelen tegen zwarthandel vindt u hier.