Fanshop
Fanshop

Feyenoord O/16 op loodzwaar veld te sterk voor Excelsior Maassluis

Feyenoord onder 16 heeft zaterdag op bezoek bij Excelsior Maassluis een overtuigende 1-4 zege geboekt. Op een moeilijk bespeelbaar veld werd Kyle Ebecilio matchwinner met drie doelpunten. Feyenoord onder 14 kwam op Varkenoord in actie tegen Haarlem C2. De ploeg van Rob Kurvers won afgetekend met 4-0. Voor zowel Onder 16 als Onder 14 betekende het duel van zaterdag een inhaalwedstrijd. Alle andere jeugdteams van Feyenoord waren vrij.
O/16 VERSLAAT EXCELSIOR MAASSLUIS OP LOODZWAAR VELD

Feyenoord onder 16 heeft zaterdag het inhaalduel met Excelsior Maassluis B1 op overtuigende wijze gewonnen. De ploeg van trainer Gaston Taument was in de stromende regen en op een loodzwaar veld met 1-4 te sterk voor de thuisploeg. Kyle Ebecilio had met drie doelpunten een groot aandeel in de zege.


Trainer Taument toonde zich na afloop tevreden, zeker gezien de omstandigheden in Maassluis. ‘Desondanks heeft het elftal met name de eerste helft aardig veldspel laten zien’, zei hij. ‘De tweede helft kon de tegenstander niet meer hetzelfde opbrengen als voor rust en hebben wij de wedstrijd goed uitgespeeld.’

Remco van Wingerden zette O/16 halverwege de eerste helft fraai op voorsprong, door de bal na een steekpass van Jean-Paul Boetius al vallend in de kruising te schieten. Hoewel Feyenoord het overwicht had, kwam de thuisploeg een kwartier later op gelijke hoogte. Een onterecht gegeven vrije trap werd knap achter doelman Angelo Spanjaart geschoten.

De Rotterdammers rechtten direct de rug, door een minuut later tegen te scoren en zo alsnog met een voorsprong de rust in te gaan. Kyle Ebecilio benutte een strafschop, die Boetius had verdiend, en maakte zo de eerste van zijn drie doelpunten in de wedstrijd.

Na rust had Feyenoord weinig meer te duchten van Excelsior Maassluis en liepen de Rotterdammers dankzij twee treffers van Ebecilio uit naar 1-4. Na een uur spelen liet hij de doelman van de thuisploeg kansloos door een voorzet vanaf rechts laag binnen te tikken, waarna de middenvelder twintig minuten later een fraaie loopactie bekroonde met een prima intikker.

Excelsior Maassluis B1 – Feyenoord O/16 1-4

20’ 0-1 Van Wingerden
36’ 1-1
37’ 1-2 Ebecilio
60’ 1-3 Ebecilio
80’ 1-4 Ebecilio

Opstelling Feyenoord O/16: Spanjaart; Van Beek (60’ Gomez Nieto), Maatsen, Rekik, Woudenberg; Thong (60’ Dercks), Sleegers (60’ Staas), Ebecilio; Boetius, Achabar en Van Wingerden (68’ Breimer).

AFGETEKENDE ZEGE FEYENOORD O/14

Feyenoord onder 14 heeft de inhaalwedstrijd tegen Haarlem C2, die oorspronkelijk vorige week op het programma stond maar toen niet doorging, met overtuigende cijfers gewonnen. Op Varkenoord werd het 4-0 voor de ploeg van trainer Rob Kurvers. Na het vierde en laatste doelpunt miste Sem van der Pijl een strafschop.

Kurvers sprak achteraf van een meer dan verdiende overwinning. ‘Vanaf de eerste minuut trokken wij het initiatief naar ons toe en werd er goed gevoetbald’, vertelde de trainer. ‘De organisatie stond goed, ik heb veel combinaties gezien en vier uitstekende doelpunten. Ik ben dus heel tevreden.’

De thuisploeg wist het overwicht op Haarlem na ruim een kwartier voor het eerst om te zetten in een doelpunt. Djazz Manusama scoorde op aangeven van Ackeo Liefden. Tien minuten later verdubbelde Robbert de Vos de marge, na een assist van Faris Hammouti, speler van Feyenoord onder 13.

Dezelfde Hammouti lag aan de basis van de 3-0. Hij bracht Omar El Baad in stelling, die goed afrondde. Het slotakkoord was ook voor El Baad, dit ditmaal een assist van Van der Pijl tot doelpunt promoveerde. Van der Pijl mocht nog geen vijf minuten na de 4-0 aanleggen vanaf elf meter, maar de strafschop was niet aan hem besteed.

Feyenoord onder 14 – Haarlem C2 4-0

17’ 1-0 Manusama
27’ 2-0 De Vos
44’ 3-0 El Baad
70’ 4-0 El Baad

Opstelling Feyenoord O/14: Van der Hoek; Ulusoy (38’ Grondveld), Koomen, Da Silva, James; De Vos, Manusama, El Baad; Pijl, Hammouti (55’ Rietkerk) en Liefden.