Fanshop
Fanshop

Feyenoord speelt doelpuntloos gelijk tegen NAC

Feyenoord heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen NAC Breda doelpuntloos gelijkgespeeld. De Rotterdammers kregen in De Kuip met name in de eerste helft meerdere grote kansen, maar verzuimden om afstand te nemen van de Bredanaars. Sekou Cissé maakte na enkele weken afwezigheid vanwege een teenblessure in de tweede helft als invaller zijn rentree.

NAC Breda speelde in De Kuip op papier weliswaar met drie aanvallers, maar gevaarlijk werden zij de eerste helft geen moment. Feyenoord had voor de rust de volledige controle over de wedstrijd en hield achterin de rijen gesloten.

Vanuit die gesloten defensie ging Feyenoord vanaf de aftrap op zoek naar een doelpunt en dit leidde tot meerdere kansen. Na een kwartier spelen schoot Georginio Wijnaldum na goed terugleggen van Leroy Fer in kansrijke positie, maar wel met twee NAC-ers in zijn nek, op het lijf van Jelle ten Rouwelaar. De aanvaller kreeg tegen het einde van de eerste helft na een mooie lob van Luigi Bruins nog een dot van een kans, maar raakte geheel vrijstaand de bal niet goed.Ron Vlaar had even daarvoor het doel van NAC nog geteisterd met een kiezelharde vrije trap vanaf 35 meter, maar Ten Rouwelaar had een passend antwoord op de poeier van de centrale verdediger. Op slag van rust moest hij dat schuldig blijven toen Makaay na een flitsende aanval via Stefan de Vrij en Bruins vrij aan mocht leggen binnen het strafschopgebied. Het schot van de aanvaller vloog echter net over de lat de tribune in, waardoor Ten Rouwelaar opgelucht adem kon halen.In de tweede helft bleef Feyenoord zoeken naar de openingtreffer, maar die zoektocht verliep wel een stuk moeizamer dan voor de rust. NAC kreeg daardoor naarmate de tijd verstreek het geloof dat er in De Kuip meer te halen viel dan een punt. De Bredanaars kropen af en toe uit hun schulp, alleen lukte het ze niet om Erwin Mulder te verontrusten. Patrick Zwaanswijk kwam met een kopbal uit een corner net naast het doel nog het dichts in de buurt van een treffer.De ingevallen Cissé probeerde het aan de andere kant na een uur spelen na een sterke dribbel met een vlammend schot, maar het was wachten tot de laatste tien minuten voordat Feyenoord de tegenstander uit Breda pas echt klem zette. Dat leverde een aantal schotkansen op, maar Wijnaldum en de voor Luigi Bruins ingevallen Stefan Babovic hadden hun vizier niet op scherp staan.

In blessuretijd mocht Cissé ook nog een keer aanleggen, maar zijn inzet werd ten koste van een corner gekeerd door Ten Rouwelaar. Scheidsrechter Vink liet deze echter verrassend genoeg niet meer nemen, waardoor Feyenoord genoegen moest nemen met een punt.

Feyenoord – NAC Breda 0-0

Scheidsrechter: Vink

Geel: Penders, Elshot, Kwakman (allen NAC Breda)

Opstellingen:
Feyenoord:
Mulder; De Vrij, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst; El Ahmadi, Bruins (63’ Babovic), Fer; Wijnaldum, Makaay en Biseswar (46’ Cissé).
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Elshot, Penders, Zwaanswijk, Schilder; De Graaf, Gilissen, Kwakman; Cairo (90’ Van der Leegte), Lurling en Kolkka (80’ Reuser).