Fanshop
Fanshop

Feyenoord – NAC Breda in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen NAC Breda, eindstand: 0-0.
ELFVoetbal.nl:
Inspiratieloos Feyenoord kan Bredase muur niet slechten
Creatieve ingevingen waren schaars aan Rotterdamse kant, maar als ze er waren, werd het wel meteen gevaarlijk. Georginio Wijnaldum zag zijn ingenieuze hakje na een actie van Leroy Fer gekeerd worden door Jelle ten Rouwelaar en Roy Makaay schoot over na voorbereidend werk van Bruins. Tussendoor pegelde Ron Vlaar nog van een meter of dertig op de vuisten van Ten Rouwelaar. NAC loste in de eerste helft welgeteld één schot op Feyenoord-doelman Erwin Mulder.

De Telegraaf:
Bijles bij Barça
‘Het ontbrak aan goede voorzetten en het tempo lag te laag’, analyseerde El Ahmadi. Illustratief was een situatie na zo’n twintig minuten: Ron Vlaar, die met een snoeiharde vrije trap voor een schaars hoogtepuntje zorgde, speurde met de bal aan de voet naar een afspeelmogelijkheid, maar zag dat alle twintig spelers voor hem stilstonden.

NACBreda.nl:
NAC sleept puntje uit De Kuip
Mocht Ten Rouwelaar als Man of the Match worden beschouwd, in verdedigend opzicht deed heel NAC negentig minuten lang zijn stinkende best om in elk geval de nul op het bord te houden met een eervolle vermelding voor Gilissen. Om die reden mocht de 0-0 vanuit Bredaas perspectief als verdiend worden beschouwd.

NUSport.nl/ANP:
Feyenoord krijgt NAC niet klein
Met Sekou Cissé voor Biseswar hoopte trainer Mario Been zijn weifelende ploeg van nieuwe impulsen te voorzien. Maar Feyenoord bleef voorin knoeiwerk afleveren. Cissé knalde na ruim een uur nog wel op de vuisten van Ten Rouwelaar. Ook Wijnaldum en opnieuw Cissé (in de extra tijd) testten de NAC-keeper nog. Maar het was allemaal te weinig om het legioen op eerste paasdag tevreden naar huis te sturen.

GPD-bladen:
Salomon Kalou ziet Feyenoord worstelen
Kalou vertrok bijna vier jaar geleden naar de Londense topclub, in de zomer dat ook Dirk Kuijt de oversteek naar Engeland maakte. In het laatste seizoen van de twee aanvallers in de eredivisie speelde Feyenoord geen hoogstaand voetbal, maar scoorde het in de reguliere competitie 79 keer. Kalou maakte er vijftien, Kuijt had er 22 achter zijn naam. Het zijn cijfers waar Mario Been van droomt, want Feyenoord scoorde dit seizoen pas 45 keer. Het is één van de redenen waarom Feyenoord al elf keer gelijkspeelde. ‘We zijn moeilijk te verslaan’, zei Been. ‘Maar we scoren zelf ook bijzonder moeilijk.’

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen NAC Breda en de reacties van Mario Been en Giovanni van Bronckhorst.