Feyenoord O/14 en FC Groningen C2 in evenwicht

Feyenoord onder veertien heeft woensdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Groningen C2. Op Varkenoord kwam de ploeg van trainer Rob Kurvers kort na de rust op achterstand, maar trok invaller Emir Absalem vijf minuten na zijn entree de stand gelijk. Op dat moment was er een uur gespeeld. In het restant van het duel drongen de Rotterdammers verder aan, alleen leverde dit niet de gewenste winnende treffer op.
Feyenoord speelde de eerste helft rommelig. De Rotterdammers vergaten op te bouwen en kozen te vaak voor de lange bal. Dit leverde veel balverlies op en doordat ook de bezoekers uit Groningen de bal niet in de ploeg wisten te houden, ontspon zich een onrustige wedstrijd.

Kurvers deed in de rust enkele omzettingen, waardoor de Rotterdammers in de tweede helft het initiatief meer en meer naar zich toetrokken. ‘Maar doordat de eindpass bij ons te onzuiver was, leverde dit geen uitgespeelde kansen op’, zei de oefenmeester na afloop. ‘Het tempo ging bij ons na de rust wel flink omhoog, doordat de jongens met een enorme inzet speelden. Helaas ontbrak de zuiverheid in de passing.’

Groningen was na een counter op 0-1 gekomen, waarna invaller Absalem beide ploegen weer in evenwicht bracht. De jonge Feyenoord-aanvaller reageerde attent na een flitsende aanval van Rotterdamse zijde. Doordat ondanks een offensief verdere kansen uitbleven, deelden Feyenoord en de Groningers uiteindelijk de punten.

Feyenoord O/14 – FC Groningen C2 1-1