Excelsior derde na ruime zege op FC Eindhoven

Excelsior is vrijdagavond na een 4-1 zege op FC Eindhoven gestegen naar de derde plaats van de Jupiler League. Mochten de Rotterdammers die plaats vasthouden, dan kunnen zij één ronde in de playoffs om promotie overslaan. ‘Daar zijn we vanzelfsprekend erg gelukkig mee’, zei Alex Pastoor na het duel met Eindhoven.
Roland Bergkamp opende vrijdagavond op Woudestein al na één minuut de score. Nadat de bezoekers een kwartier later op gelijke hoogte kwamen, zorgden doelpunten na rust van achtereenvolgens Gyon Fernandez, Adnan Alisic en Ryan Koolwijk voor de ruime zege. Feyenoorders Norichio Nieveld, Kamohelo Mokotjo, Luis Pedro en Kermit Erasmus begonnen in de basis. Michal Janota kwam tien minuten voor tijd in het veld.