Onder 19 verstevigt koppositie met winst op Sparta A1

Feyenoord onder 19 heeft stadsgenoot Sparta Rotterdam zaterdag met 4-0 opzij gezet. Door de winst staat O/19 nu drie punten los van nummer twee PSV. Onder 18 versloeg Fortuna Sittard A1 met 5-0 en ook Onder 17 won ruim, met 4-0 van NAC Breda B1. Voor Onder 16 liep het duel met koploper Roda JC B1 op een teleurstelling uit. Een 3-0 voorsprong werd in de slotfase verspeeld. Onder 15 speelde ook gelijk: bij NAC Breda C1 werd het 1-1. Onder 14 gaat zondag op bezoek bij ADO Den Haag C2.
ONDER 19 STEVIGER AAN KOP NA ZEGE OP SPARTA ROTTERDAM A1

Feyenoord onder 19 heeft zaterdag op eigen veld Sparta Rotterdam A1 met 4-0 verslagen. In een wedstrijd die door de slechte staat van het veld moeizaam verliep, kwam O/19 voor rust op voorsprong. In het tweede deel van het duel liep Feyenoord uit naar een ruime overwinning.

Feyenoord had net als stadsgenoot Sparta, de nummer negen van de competitie, moeite met het veld dat er slecht bij lag en lastig te bespelen was. Goed voetbal was in de eerste helft zodoende nauwelijks te zien. Kansen werden niet gecreëerd en als O/19 gevaarlijk werd, was dat voornamelijk met schoten van afstand.

Na een klein halfuur spelen kwam de eerste treffer voort uit een afstandsknal van Shabir Isoufi. Het was het enige serieuze wapenfeit uit de eerste helft. In de tweede helft was het voetbal iets beter en binnen het uur schoot Nayib Lagouireh, ook van afstand, de 2-0 binnen.

Daarna kregen de bezoekers enkele kansjes, maar toen de Spartanen na zeventig minuten na een grove charge op Lagouireh tot tien man werden gereduceerd, was het verzet gebroken. Feyenoord kwam in de laatste minuut van de officiële speeltijd op 3-0 via Tim Eekman en in de blessuretijd ook nog op 4-0 door een goal van Kevin Jansen.

Doordat PSV in Eindhoven met 2-3 onderuit ging tegen AZ, staat O/19 nu met nog drie duels te spelen alleen aan kop. De voorsprong op de Brabanders bedraagt drie punten. ‘Maar het kampioenschap is zeker nog niet binnen’, reageerde trainer Jean-Paul van Gastel na de wedstrijd. ‘We hebben nog drie moeilijke duels voor de boeg, waarvan twee uit. Het voetbal vandaag was door de omstandigheden niet goed.’

De Rotterdammers gaan de komende weken op bezoek bij ADO Den Haag A1 en AZ A1. Op de laatste speeldag is Willem II/RKC A1 te gast in Rotterdam.

Feyenoord O/19 – Sparta Rotterdam A1 4-0

27’ 1-0 Isoufi
56’ 2-0 Lagouireh
89’ 3-0 Eekman
91’ 4-0 Jansen

Opstelling Feyenoord O/19: Lamprou; Eekman, Erkelens, Van Huijgevoort, Martins Indi; Isoufi (31’ Jansen), Van Haaren, Clasie; Lagouireh (87’ Boukhari), Fileccia (70’ Khwela) en Cabral.

ONDER 18 TE STERK VOOR NUMMER DRIE FORTUNA A1

De thuiswedstrijd met nummer drie Fortuna Sittard A1 heeft voor Feyenoord onder 18 een klinkende 5-0 overwinning opgeleverd. Het team van trainer Jan Gösgens kwam op Varkenoord geen moment in de problemen en leidde bij rust al comfortabel met 3-0.

‘Ik ben zeer tevreden over deze zege’, zei Gösgens na afloop. ‘In de uitwedstrijd in Sittard hadden we het heel zwaar, dus ik had niet verwacht dat we vandaag zo eenvoudig op de been zouden blijven. We hebben het gewoon goed gedaan.’

Het initiatief lag vanaf de start bij de Rotterdammers, die na tien minuten voor het eerst reden tot juichen hadden. Een voorzet van Massaro Latuheru kon bij de eerste paal worden binnen getikt door Daan Rienstra. Diezelfde Rienstra was tien minuten later als aangever betrokken bij de tweede goal, die na een snelle combinatie door Tim Schoonheijm werd gemaakt.

Binnen het halfuur gooide O/18 de wedstrijd in het slot met de tweede treffer van Rienstra. Na de pauze probeerde Fortuna, dat apathisch speelde, er een schepje bovenop te doen, maar verder dan een bal op de lat kwamen de bezoekers uit Limburg niet.

Ondanks de lichte druk van Fortuna bleef Feyenoord gemakkelijk op de been en nadat Shane van den Engel in de 65ste minuut met een knap schot vanaf zestien meter voor 4-0 zorgde, was de winst definitief zeker voor de mannen van Gösgens. Het slotakkoord werd verzorgd door Tim Schoonheijm die oog in oog met de doelman koel bleef en de 5-0 maakte.

Feyenoord O/18 – Fortuna Sittard A1 5-0

10’ 1-0 Rienstra
20’ 2-0 Schoonheijm
25’ 3-0 Rienstra
65’ 4-0 Van den Engel
75’ 5-0 Schoonheijm

Opstelling Feyenoord O/18: Konijnenburg; Wijmer, Smith, Kruithof, De Rooij; Bouwmeester, Schoonheijm (75’ Berkvens), Van den Engel; Cornelissens (70’ A. Velder), Rienstra (75’ Van Oosten) en Latuheru (75’ Angel Qurijo).

ONDER 17 SPEELT NIET GOED MAAR WINT WEL

Tegen het reeds gedegradeerde NAC Breda B1, heeft Feyenoord onder 17 zaterdag een matige wedstrijd afgeleverd. Ondanks het slechte spel, won het team van trainer Cor Adriaanse wel simpel met 4-0. Elvis Manu maakte twee treffers.

De openingstreffer van Manu, na elf minuten, was een spaarzaam hoogtepunt in een verder vlakke eerste helft. Manu veroverde de bal zelf op het middenveld, kreeg van NAC alle gelegenheid het veld over te steken, en scoorde de 1-0.

Het gemakzuchtig ogende voetbal van de Rotterdammers leidde in het vervolg van de wedstrijd toch tot de nodige kansen, maar O/17 bleek het vizier niet op scherp te hebben. Er werd veel met de bal gelopen en daardoor kon NAC lang in de wedstrijd blijven.

Alhoewel het spel in de tweede helft iets beter was, bleef het voetbal dat O/17 liet zien ondermaats. Pas tien minuten voor tijd wist Manu de score te verdubbelen. Van der Velden vond bij een hoekschop het hoofd van Matthew Steenvoorden en die legde de bal keurig terug op Manu: 2-0.

In de laatste minuten tilden Jair Balrak, opnieuw op aangeven van Matthew Steenvoorden en Vincent Janssen, na een goede pass van Moreno Rutten, de score naar 4-0.

‘Dit is onze slechtste wedstrijd van het seizoen’, sprak Adriaanse na afloop. ‘De uitslag doet vermoeden dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld, maar niets is minder waar. We hadden te weinig oog voor elkaar, liepen te lang met de bal en verzuimden te doen waar we goed in zijn: lekker voetballen.’

Feyenoord O/17 – NAC Breda B1 4-0

11’ 1-0 Manu
70’ 2-0 Manu
79’ 3-0 Balrak
80’ 4-0 Janssen

Opstelling Feyenoord O/17: De Jong; J. van Deelen, Rutten, Kongolo, Y. van Deelen; J. Steenvoorden, M. Steenvoorden, El Harouchi (53’ Janssen); Manu, Balrak en Blij (60’ Van der Velden).

ONDER 16 GEEFT WINST UIT HANDEN TEGEN KOPLOPER RODA B1

Een fantastische eerste helft, waarin Feyenoord onder 16 een 3-0 voorsprong pakte, was zaterdag niet genoeg voor de winst op koploper Roda JC B1. In de tweede helft, waarin O/16 nog lang stand hield, kwamen de Limburgers uiteindelijk langszij en daardoor eindigde het duel in een 3-3 gelijkspel.

Trainer Gaston Taument hield een dubbel gevoel over aan de wedstrijd, maar de teleurstelling overheerste bij de oefenmeester. ‘Ik ben absoluut niet tevreden met dit gelijkspel. Een 3-0 voorsprong mag je nooit meer weggeven, zeker niet als je die voorsprong tien minuten voor tijd nog hebt. Als we hadden gewonnen, deden we volop mee voor de titel. Nu wordt dat lastig.’

Taument noemde het voetbal van zijn ploeg voor de rust fantastisch. Volgens de trainer speelde zijn ploeg dit seizoen nog niet zo goed. De start van Feyenoord was inderdaad uitstekend. Al na vier minuten kon Jean-Paul Boëtius, na een subtiele pass van Kevin Gómez Nieto, de 1-0 op het bord zetten.

In de tiende minuut werd de lijstaanvoerder uit Kerkrade op een nog grotere achterstand gezet, toen Diego Staas een voorzet van Boëtius tot treffer promoveerde. Het spel van O/16, dat zich in een razendsnel tempo afspeelde, leverde voor de rust ook nog de 3-0 op, opnieuw via Boëtius

Met een comfortabele 3-0 voorsprong leek er bij het begin van de tweede helft niets aan de hand voor O/16. Roda ging weliswaar opportunistisch spelen, tot treffers leidde dat lange tijd niet. Feyenoord kreeg wel steeds meer moeite om de Limburgers van zich af te houden en in de slotfase kwamen de Rotterdammers er helemaal niet meer uit.

Acht minuten voor tijd maakte Roda de 3-1, waarna het verzet van O/16 definitief gebroken was. Twee minuten later was de aansluitingstreffer een feit en weer twee minuten daarna kwamen de gasten zelfs op 3-3.

Feyenoord O/16 – Roda JC B1 3-3

4’ 1-0 Boëtius
10’ 2-0 Staas
33’ 3-0 Boëtius
74’ 3-1
76’ 3-2
78’ 3-3

Opstelling Feyenoord O/16: Spanjaart, Gómez Nieto (70’ Maatsen), Blokland, Rekik, Woudenberg; Ebecilio, Sleegers (58’ Dercks), Trindade de Vilhena (60’ Knoester); Boëtius, Achahbar en Staas.

KLEURLOOS GELIJKSPEL ONDER 15 BIJ NAC C1

Op bezoek bij NAC Breda C1 heeft Feyenoord onder 15 niet kunnen winnen. Een weinig opwindende wedstrijd eindigde in 1-1 en dat was een goede afspiegeling van het spel in Breda, aangezien beide ploegen er nauwelijks in slaagden kansen te creëren.

O/15 moest het tegen de Bredanaars opnemen op een speelveld met de minimum afmetingen en had daar zichtbaar moeite mee. Een klein veld betekent voor de Rotterdammers weinig ruimte om te voetballen en daarvan moet de ploeg van trainer Jeffrey Oost het juist hebben. Het leidde tot wat onwennig spel van de kant van Feyenoord.

Toch was het binnen het halfuur raak voor O/15, toen Nathan Ake een vrije schop van Jesse Driebergen binnen kopte. Feyenoord hield de voorsprong tot de rust vast en wist in het vervolg van de eerste helft, evenals de thuisploeg, nauwelijks meer iets te creëren.

In de tweede helft kwam NAC op een fraaie wijze op gelijke hoogte, toen een speler van de thuisploeg vanaf twintig meter de bal in de het doel achter Maarten de Fockert volleyde. De wedstrijd ging vervolgens gelijk op en leverde buiten een aantal schoten van afstand geen gevaarlijke situaties meer op.

Trainer Jeffrey Oost vond dat het gelijkspel een correct beeld van de wedstrijd gaf. ‘Beide ploegen hadden moeite op dit kleine veld. Alles speelde zich af op het middenveld. Het was een verre van opwindende wedstrijd.’

NAC Breda C1- Feyenoord O/15 1-1