PSV – Feyenoord in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: PSV tegen Feyenoord, eindstand: 0-0.
NUSport/ANP:
PSV niet langs Feyenoord
Hoewel doelman Erwin Mulder het in de eerste helft aanmerkelijk drukker had dan zijn PSV-collega Andreas Isaksson was Feyenoord voor de rust het dichtste bij een doelpunt. In de 29e minuut tikte Wijnaldum de bal op de lat waarna PSV-verdediger Erik Pieters op de doellijn een schot van Luigi Bruins ternauwernood blokkeerde. Tien minuten later ging rechtsback Stanislav Manolev in de fout. Cissé kon niet profiteren.

Sp!ts:
Feyenoord met een klein vleugje Barça
In de 56e minuut speelde Ron Vlaar de bal naar Leroy Fer, die met een stijlvol hakje Karim El Ahmadi bediende. De Marokkaan stak op zijn beurt het middenveld over om daarna met een fraaie steekpass Georginio Wijnaldum vrij voor het doel van PSV te zetten. Zijn schot belandde in de handen van keeper Andreas Isaksson. ‘Ik wilde ‘m in de verre hoek schieten, maar Isaksson redde prima’, aldus de schutter. ‘Die aanval had een doelpunt verdient’, oordeelde Fer. De middenvelder gaf toe geïnspireerd te zijn door FC Barcelona. ‘Wat een ploeg! Die jongens kunnen met slechts een paar keer passen voor de keeper staan, schitterend.’

PSV.nl:
Teleurstellend gelijkspel tegen Feyenoord: 0-0
Na rust bleef het een moeizame wedstrijd, al brak deze wel open. Met invaller Amrabat in het veld had PSV meer aanvallende drang en stapelde het team in korte tijd een aantal grote kansen op. Dzsudzsák mocht twee keer van dichtbij aanleggen en ook Koevermans kreeg een kans. Vervolgens waren het Dzsudzsák en Toivonen die dichtbij waren en ook had Amrabat nog een kopkans. Ondanks de riante mogelijkheden wist Feyenoord die fase met wat kunst en vliegwerk te overleven.

De Pers:
Seizoen PSV gaat als een nachtkaars uit
Mario Been toonde zich verheugd met de twaalfde remise van dit seizoen van zijn ploeg. ‘We zijn heel moeilijk te verslaan, dat hebben we in deze wedstrijd opnieuw bewezen’, merkte de trainer op. ‘Als we makkelijker tot scoren zouden komen, hadden we zomaar een of twee plaatsen hoger op de ranglijst kunnen staan. Voor het nieuwe seizoen zullen er goals bij moeten komen, ook al hebben we geen euro.’

FCUpdate.nl:
El Ahmadi wil niet meewerken aan feest Twente
De landstitel begint nu echt te lonken voor FC Twente. Als de Tukkers de midweekse speelronde zonder kleerscheuren doorkomen, kunnen ze zondag tegen Feyenoord de landstitel veiligstellen. Feyenoord kan aartsrivaal Ajax een hak zetten door de punten aan Twente te geven, maar volgens Karim el Ahmadi zal dat niet gebeuren. ‘Ik zou het mooi vinden als FC Twente kampioen wordt’, zei de oud-speler van de ploeg uit Enschede na afloop van PSV-Feyenoord tegen FCUpdate.nl, ‘maar liever niet in een wedstrijd tegen ons. Het feestje van FC Twente verstoren? Ja, dat moet dan maar. Wij gaan iedere wedstrijd in om te winnen en dat zal dan niet anders zijn.’

Bekijk hier de samenvatting van PSV tegen Feyenoord en de reacties van Mario Been, Giovanni van Bronckhorst en Karim El Ahmadi.