Fanshop
Fanshop

De Guzman en Tomasson sluiten aan bij groep

Jonathan De Guzman en Jon Dahl Tomasson hebben maandag voor het eerst weer met de groep meegetraind. De twee kwamen beiden in actie op Varkenoord, waar de reserves van de afgelopen wedstrijd tegen PSV een training afwerkten onder leiding van assistent-trainer Patrick Lodewijks. De Guzman is volledig hersteld van een knieblessure, die hij begin maart opliep tijdens een training. De middenvelder kwam sindsdien niet meer in actie voor Feyenoord.
Jon Dahl Tomasson stond de voorbije weken aan de kant met een voetblessure. Hij kreeg hiervoor aangepast schoeisel tot zijn beschikking, waarop hij afgelopen vrijdag voor het eerst trainde. De Deense aanvaller kwam voor het laatst in actie in de uitwedstrijd tegen FC Groningen op 28 februari. Afhankelijk van de reactie op de training van maandag zal besloten worden of Tomasson dinsdag met de complete selectie mee zal trainen.In totaal kwamen maandag elf spelers in actie op Varkenoord. Zij werkten een positiespel af en besloten de training met een fanatiek partijspel op een klein veld. Dani Fernández, die herstellende is van een knieblessure, maakte het eerste deel van de training maandag met de groep mee. Het afsluitende partijspel liet hij aan zich voorbij gaan. In plaats daarvan werkte hij een individuele oefening af met hersteltrainer Marcel Cas.

Feyenoord traint in voorbereiding op de wedstrijd van woensdagavond tegen Sparta Rotterdam nog één keer. Die oefensessie staat dinsdag om 10.30 uur op het programma en is vrij toegankelijk voor publiek. Als Feyenoord woensdag in De Kuip weet te winnen van Sparta is een plaats bij de eerste vijf in de competitie zeker gesteld. In dat geval zijn de Rotterdammers verzekerd van Europees voetbal en hoeven zij geen playoffs te spelen.