Fanshop
Fanshop

SSV Stadsderby Cup als voorwedstrijd Feyenoord-Sparta

Voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord tegen Sparta Rotterdam van aanstaande woensdag wordt op het veld van De Kuip de strijd om de eerste SSV Stadsderby Cup uitgevochten. Hierin nemen de grootste talenten van schoolsportverenigingen uit respectievelijk Rotterdam-Zuid en Rotterdam-Noord het tegen elkaar op.
De strijd om deze cup zal een traditie worden, die elk jaar moet uitwijzen welk deel van de stad de grootste voetbaltalenten herbergt. De ‘SSV-talenten’ zijn allen tussen de negen en elf jaar en zijn afkomstig van alle Rotterdamse schoolsportverenigingen die voetbal aanbieden. De talenten van Zuid vertegenwoordigen woensdag Feyenoord, de talenten van Noord verdedigen de clubkleuren van Sparta.

De schoolsportverenigingen zijn in het leven geroepen omdat er in een aantal wijken in Rotterdam weinig of zelfs geen sportverenigingen zijn. In plaats van dat leerlingen grote afstanden moeten afleggen naar een sportvereniging – en daardoor misschien niet aan sporten toekomen – komen de verenigingen daarom naar de wijk. Trainers van sportclubs komen kinderen na schooltijd opzoeken in hun eigen buurt, zodat ze toch kunnen sporten. Feyenoord ondersteunt de schoolsportverenigingen via het project Scoren op Zuid. Dit project is een samenwerking tussen Feyenoord, Deelgemeente Feijenoord en Rotterdam Sportsupport.

De voorwedstrijd tussen SSV’s Zuid (Feyenoord) en SSV’s Noord (Sparta) begint woensdag om 18.00 uur en is om 18.50 uur afgelopen. Om 19.00 uur vindt op het veld de prijsuitreiking plaats.