Fanshop
Fanshop

Fancoachproject krijgt Meer dan Voetbal-label toegekend

Het Feyenoord Fancoachproject heeft woensdagavond voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam het Meer dan Voetbal-label toegekend gekregen. Dit label is een initiatief van Stichting Meer dan Voetbal dat in samenwerking met alle voetbalorganisaties in Nederland in het leven is geroepen om positieve initiatieven beter herkenbaar te maken.

Het label, in de vorm van een opvallende groene bal, staat symbool voor de maatschappelijke inzet van het voetbal. Meer dan Voetbal-directeur Edu Jansing overhandigde deze bal op het veld van De Kuip aan Feyenoords eerste aanvoerder Giovanni van Bronckhorst. ‘Feyenoord geeft met het Fancoachproject iets terug aan de maatschappij en doet dat zo goed, dat ze in de vorm van dit label een beloning krijgen’, zei Jansing. Van Bronckhorst bedankte de stichting Meer dan Voetbal voor de erkenning. ‘Want dit is goed voor Feyenoord en goed voor heel Rotterdam.’

Via het Fancoachproject richt Feyenoord zich op supporters tussen de 12 en 23 jaar. Het project is opgezet in samenwerking met de Gemeente Rotterdam. Binnen het project wordt nauw samengewerkt met jeugd- en buurtwerkers in alle Rotterdamse deelgemeenten. Via het project wil Feyenoord de clubbinding en het maatschappelijk verantwoordingsbesef bij jonge supporters vergroten. Daarnaast vormt het Fancoachproject een instrument om de deelname aan voetbalgeweld onder jongeren te verminderen.

Het Meer dan Voetbal-label is een blijk van erkenning voor het project en toont aan dat het écht bijdraagt aan een betere buurt en samenleving. Projecten met een label maken kans op een Meer dan Voetbal-award. Deze worden jaarlijks uitgereikt tijdens de KNVB bekerfinale.