Fanshop
Fanshop

Feyenoord – Sparta Rotterdam in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen Sparta Rotterdam, eindstand: 3-0.
De Volkskrant:
Sparta op weg naar nacompetitie
Wijnaldum zette zichzelf tegen Sparta keurig in de etalage als architect én afmaker van het eerste doelpunt van Feyenoord. Hij zette de combinatie op met Cissé, die wel heel slap werd geattaqueerd door Sparta-verdediger Adeleye. Toen Wijnaldum geen cipier met zich meekreeg, kon hij de bal op aangeven rustig langs keeper Seliga knikken: 1-0. Na drie keer 0-0 in de laatste vier wedstrijden, mocht Rotterdam-Zuid zowaar nog twee keer juichen voor een treffer van Feyenoord.

Metro:
Feyenoord duwt Sparta afgrond in
Na rust was de wedstrijd gespeeld. Cissé leverde opnieuw de assist. Bruins, die al een tijdje tegen een goal aanhikt, rondde beheerst af: 2-0. Feyenoord, dat de laatste duels zoveel moeite had met scoren, trakteerde het Legioen zelfs op drie goals. Jon Dahl Tomasson viel in de 72e minuut in en had maar twee minuten nodig om er 3-0 van te maken.

Sp!ts:
Feyenoord klopt zonder al te veel moeite Sparta: 3-0
Blaise NKufo zal woensdagavond met een tevreden gevoel de stadsderby tussen Feyenoord en Sparta (3-0) hebben gevolgd. De kans bestaat namelijk dat de spits van FC Twente het komende zondag niet tegen het gebruikelijke verdedigingsduo van de Rotterdammers hoeft op te nemen. André Bahia liep al vroeg in het duel in De Kuip een gele kaart op en is voor het treffen in Enschede geschorst. Niet veel later moest Ron Vlaar geblesseerd het veld verlaten.

ELFvoetbal.nl:
Feyenoord gaat Europa in na simpele winst op Sparta
Door het halen van Europese ticket komt de wens van trainer Mario Been uit. Toen eenmaal bekend was dat Feyenoord de bekerfinale zou gaan spelen, wilde hij dat zijn ploeg zich via de competitie zo snel mogelijk zou plaatsen voor Europees voetbal. Door drie doelpuntloze remises op rij liep het halen van die doelstelling een paar weekjes vertraging op, maar tegen Sparta was het dan eindelijk zo ver.

NUSport/ANP:
Been wil winnen in Enschede
Een topprestatie van Feyenoord in Twente zou kunnen betekenen dat aartsrivaal Ajax alsnog met de landstitel aan de haal gaat. En dat is wel het laatste wat het legioen wil. ‘Ik begrijp alle vragen en ik begrijp ook wat er allemaal speelt bij onze aanhang’, betoogde Been, die liever over het behaalde Europese ticket wilde praten. ‘Maar als coach van Feyenoord heb ik maar één gedachte en dat is winnen. Of dat zondag kan in Enschede? Jazeker, wij kunnen dit seizoen overal winnen en we hebben ook nog maar vier keer verloren. We zullen ook voor de rest van Nederland onze sportieve plicht moeten doen. Bovendien kunnen wij vrijuit spelen, terwijl het voor FC Twente natuurlijk behoorlijk spannend wordt.’

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen Sparta Rotterdam en de reacties van Mario Been en Roy Makaay.