Fanshop
Fanshop

Feyenoord zonder Vlaar tegen FC Twente

Ron Vlaar is zondag definitief niet inzetbaar in de wedstrijd tegen koploper FC Twente. De verdediger is niet op tijd hersteld van een hamstringblessure, die hij opliep in het afgelopen duel met Sparta Rotterdam. Stefan de Vrij, die weer fit is nadat hij de midweekse wedstrijd in De Kuip liet schieten, neemt zijn positie centraal in de verdediging over.
Mario Been besluit zaterdag of hij Jon Dahl Tomasson in de basis laat beginnen in de wedstrijd tegen FC Twente. De Deense aanvaller maakte woensdag als invaller zijn rentree, nadat hij hersteld was van een voetblessure, en werkte een dag later een intensieve conditietest af. Tomasson liet vervolgens de training van vrijdag uit voorzorg schieten. ‘Mocht hij zaterdag fysiek volledig in orde zijn, dan is de kans groot dat hij tegen Twente in de basis begint’, zei Been.

De trainer kan zondag niet beschikken over de geblesseerde Dani Fernández en de geschorste André Bahia. Jonathan De Guzman keert mogelijk terug op de bank, nadat hij is hersteld van een knieblessure. ‘Zijn inzetbaarheid is nog een vraagteken, omdat hij nog helemaal geen wedstrijdritme heeft’, vertelde Been.