Fanshop
Fanshop

Feyenoord O/19 blijft ondanks gelijkspel koploper

In de strijd om het kampioensschap heeft Feyenoord onder negentien genoegen moeten nemen met een punt bij ADO Den Haag A1. Omdat PSV A1 ook niet won, houdt koploper O/19 een voorsprong van drie punten op de nummer twee uit Eindhoven. Onder 17 was in eigen huis te sterk voor stadsgenoot Excelsior Rotterdam B1. Elvis Manu droeg met drie treffers flink bij aan de 4-1 zege. Feyenoord O/16 boog in Sittard tegen Fortuna B1 na een slecht begin een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning. Op bezoek bij RBC Roosendaal C2 was Onder 14 veel te sterk. O/14 won, mede dankzij drie goals van Djazz Manusama, met 0-5.
GELIJKSPEL ONDER 19 BIJ ADO DEN HAAG A1

Ondanks een 1-1 gelijkspel bij ADO Den Haag A1 blijft Feyenoord onder 19 de ranglijst in de eredivisie voor A-junioren aanvoeren. De Rotterdammers kwamen nog wel op voorsprong, maar hadden het verder lastig in Den Haag. Een punt bleek het maximaal haalbare. Omdat naaste belager PSV ook gelijkspeelde, blijft de voorsprong van drie punten gehandhaafd.

Trainer Jean-Paul van Gastel was niet ontevreden over het duel met de Hagenaars: ‘We speelden onder lastige omstandigheden en kwamen daardoor niet in ons spel. Als ik zie dat de jongens er alles aan hebben gedaan, kan ik niet ontevreden zijn. We raken hiervan ook zeker niet in de war. Zulke wedstrijden zitten er af en toe tussen.’

O/19 trad op een slecht veld aan tegen middenmoter ADO Den Haag. Feyenoord probeerde er het beste van te maken en kwam na een klein halfuur spelen op voorsprong. Een klutsbal viel voor de voeten van Shabir Isoufi, die niet aarzelde en de bal in het doel schoot.

Lang konden de Rotterdammers niet van die voorsprong genieten want drie minuten later was het alweer gelijk. De thuisploeg kon profiteren van miscommunicatie in de Feyenoord-defensie en kwam op 1-1.

In de tweede helft werkte O/19 hard om alsnog te winnen, maar dat zat er eigenlijk nooit in. Jerson Cabral en Andréa Fileccia kregen wel twee hele goede kansen om de Rotterdammers op voorsprong te zetten, maar benutten die niet. Een gelijkspel gaf uiteindelijk een reëel beeld van het duel, dat geen winnaar verdiende.

Volgende week speelt O/19 voor de laatste keer uit, bij nummer vijf AZ A1. Daarna is Willem II/RKC A1 de laatste tegenstander.

ADO Den Haag A1 – Feyenoord O/19 1-1

Scoreverloop:
24’ 1-0 Isoufi
27’ 1-1

Opstelling Feyenoord O/19: Lamprou; Khwela, Erkelens, Van Huijgevoort, Martins Indi; Isoufi (46’ Jansen) , Van Haaren, Clasie; Lagouireh (62’ Fileccia), Castaignos en Cabral.

RUIME ZEGE ONDER 17 OP EXCELSIOR ROTTERDAM B1

Feyenoord onder zeventien heeft zonder al te veel moeite een overwinning op Excelsior Rotterdam B1 geboekt. De ploeg van trainer Cor Adriaanse besliste het duel in de slotfase van de eerste helft. Elvis Manu was met drie treffers bijzonder trefzeker.

De tweede plek op de ranglijst is voor O/17 het hoogst haalbare, omdat koploper Ajax vorige week de titel al pakte. Feyenoord moet voor de strijd om plek twee vooral naar PSV kijken, dat evenveel punten heeft. Puntenverlies in deze fase van de competitie is daardoor erg onwenselijk.

Dat bleek ook wel tegen Excelsior. Feyenoord ging vanaf het begin fel op zoek naar de voorsprong. In de slotfase van de eerste helft slaagde O/17 er in afstand te nemen. Manu opende na een individuele actie de score, Jair Balrak verdubbelde tien minuten later de marge en Manu maakte nog voor de rust ook 3-0.

Buiten die drie treffers kreeg Feyenoord tal van kansen om de score hoger te laten uitvallen, maar een hoop mogelijkheden werden niet benut. Na bijna een uur spelen maakte Manu, na een combinatie met Jon-Joost Cornelissens, de vierde treffer. Tien minuten voor tijd werd er verdedigend niet alert gereageerd op een uitval van Excelsior, waardoor het nog 4-1 werd.

‘We speelden geen groots voetbal, maar we hebben een welverdiende overwinning geboekt’, beschouwde Adriaanse na op de wedstrijd. ‘Je moet altijd voor het hoogst haalbare gaan en daarom willen wij gewoon graag tweede worden. Dat hebben we helemaal in eigen hand.’

Feyenoord O/17 – Excelsior Rotterdam B1 4-1

Scoreverloop:
26’ 1-0 Manu
36’ 2-0 Balrak
39’ 3-0 Manu
58’ 4-0 Manu
69’ 4-1

Opstelling Feyenoord O/17: De Jong; J. van Deelen (64’ Rekik), Rutten, Kongolo, Y. van Deelen; M. Steenvoorden (53’ Cornelissens), El Harouchi, J. Steenvoorden; Manu, Balrak (70’ Agatowski) en Blij (60’ Van der Velden).

ONDER 16 POETST ACHTERSTAND WEG EN WINT

Na een slecht begin en een goed herstel heeft Feyenoord onder 16 zaterdag Fortuna Sittard B1 met 2-3 verslagen. In Limburg waren de mannen van trainer Gaston Taument uiteindelijk de terechte winnaars. Gemakkelijk kwam de overwinning echter niet tot stand.

Taument: ‘Na het jammerlijke gelijkspel van vorige week tegen Roda JC hadden we met elkaar afgesproken het seizoen in de laatste drie wedstrijden goed af te sluiten. In de beginfase bleek dat nergens uit, daarin speelden we erg slap. De tweede helft hebben we laten zien dat we ook kunnen knokken voor de winst.’

Er waren slechts vier minuten gespeeld toen de Rotterdammers op achterstand kwamen. Een speler van Fortuna kon ongehinderd door de defensie van O/16 lopen en de bal achter doelman Michel Franken werken. Een kwartier later moest Franken opnieuw de bal uit het net halen en keek Feyenoord al tegen een 2-0 achterstand aan.

Het slappe spel was voor Taument reden snel in te grijpen. Binnen het halfuur voerde de oefenmeester twee wissels door, waarna het team besefte dat een andere instelling werd vereist. O/16 werd langzaam steeds dominanter en voor de pauze was de achterstand weggepoetst.

De 2-1 volgde op een fraaie combinatie tussen Kyle Ebecilio en Anass Achahbar. Achahbar gaf de bal achter zijn standbeen langs mee aan Ebecilio, die afwerkte. Remco van Wingerden werkte de bal tien minuten later met een boog over de doelman van Fortuna heen en tekende zo voor de 2-2.

In de tweede helft speelde O/16 wat fysieker en toonde het zich de betere van Fortuna. Na een klein uur spelen bepaalde Achahbar met het hoofd de eindstand op 2-3. Door de zege behoudt Feyenoord een theoretische kans op de titel.

Fortuna Sittard B1 – Feyenoord O/16 2-3

Scoreverloop:
4’ 1-0
19’ 2-0
27’ 2-1 Ebecilio
39’ 2-2 Van Wingerden
58’ 2-3 Achahbar

Opstelling Feyenoord O/16: Franken; Van Beek, Blokland, Maatsen (25’ Gómez Nieto), Woudenberg; Thong, Dercks (52’ Boëtius), Knoester (58’ Sleegers); Ebecilio, Van Wingerden (52’ Staas) en Breimer (25’ Achahbar).

ONDER 14 HEEFT GEEN MOEITE MET RBC ROOSENDAAL C2

Feyenoord onder 14 heeft op bezoek bij RBC Roosendaal C2 met 0-5 gewonnen. De Rotterdammers hadden zaterdag niets te duchten van RBC en liepen eenvoudig uit naar een ruime overwinning. Djazz Manusama maakte een hattrick en Phebian James scoorde twee keer.

Alhoewel O/14 een duidelijk overwicht had, leidde dat in het eerste deel van de wedstrijd nog niet tot treffers. Feyenoord had veel balbezit, maar de Rotterdammers lieten zich door RBC niet verleiden tot gehaast voetbal.

Aan het slot van de eerste 25 minuten opende Manusama de score, na een knappe dieptepass van Omar El Baad. De spits was daarna los en maakte vlak na de start van het tweede deel ook de 0-2 en 0-3.

Feyenoord bleef daarna geduldig combineren en kwam zelf nauwelijks in de problemen. Als de Roosendalers zich bij hoge uitzondering in de buurt van doelman Tim van der Linden meldden, greep de keeper goed in.

O/14 begon het derde deel daarna net zo goed als het tweede, met twee treffers in de eerste zes minuten. Eerst scoorde James op aangeven van Robbert de Vos en daarna bekroonde hij een uitstekende individuele actie aan de zijkant met een treffer.

‘Ik kan niet anders zeggen dan dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld’, zei trainer Rob Kurvers. ‘Het zag er uitstekend uit. We hebben het spel gedicteerd en RBC constant achter ons aan laten lopen.’

RBC Roosendaal C2 – Feyenoord O/14 0-5

Scoreverloop:
25’ 0-1 Manusama
31’ 0-2 Manusama
33’ 0-3 Manusama
54’ 0-4 James
56’ 0-5 James

Opstelling Feyenoord O/14: Van der Linden; Gronsveld, Yalamoglu, Ulusoy, James; Van der Pijl (50’ Eren), Da Silva, El Baad; Lenzini (40’ De Vos), Manusama (50’ Schoenmaker) en Liefden (50’ Rietkerk).