Fanshop
Fanshop

FC Twente – Feyenoord in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: FC Twente tegen Feyenoord, eindstand: 2-0.
NRC Next:
Flets Feyenoord onderuit bij FC Twente
Hoe gedraagt een voetballer zich die voor aanvang van de wedstrijd door zijn eigen supporters ruw is opgedragen te verliezen? Zeker is dat FC Twente op jacht naar het eerste landskampioenschap in de geschiedenis gisteren niks te vrezen had van Feyenoord (2-0), dat ook nog met de gedachten al bij de gesplitste bekerfinale tegen Ajax was. Trainer Mario Been sprak van de vreemdste week in zijn loopbaan.

Sp!ts:
Cadeau met Rotterdamse strik voor Twente
Het felle begin van de ploeg van Mario Been camoufleerde de bedoelingen weliswaar, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd steeds duidelijker dat Feyenoord niet kwam om drie punten mee naar huis te nemen. ‘Ik hoop nooit meer zo’n middag mee te maken’, klaagde Been na afloop over zowel de meegereisde supporters als zijn spelers.

Metro:
Twente op drempel van titel
Winst zit er voor Feyenoord echter nooit in. Niet dat de Rotterdammers slecht spelen, maar doordat ze een tegenover een tegenstander staan die echt moet. FC Twente laat zien mentaal ijzersterk te zijn. Zoals vaker dit seizoen recht het zijn rug na een nederlaag. Opgezweept door de fans wordt er meteen naar de openingstreffer gezocht. Twente creëert vele kansen en vlak voor rust is het raak. Nkufo schiet een steekpass van Ruiz achter Mulder en de gewenste goal is daar.

FCTwente.nl
FC Twente wint van Feyenoord
Halverwege de tweede helft bracht Miroslav Stoch FC Twente op 2-0. De rappe buitenspeler glipte door de Feyenoord-defensie en kreeg de bal aangespeeld, waarna hij oog-in-oog met Mulder de sterkste was. Met het inbrengen van Roy Makaay wilde Feyenoord offensief wat meer brengen. Omdat FC Twente in de defensie wat steekjes liet vallen, was er van Rotterdamse zijde wel meer gevaar, maar grote kansen leverde dit niet op.

De Telegraaf:
Been: ‘Geblaft maar niet gebeten’
Een zichtbaar teleurgestelde coach Mario Been – die zijn spelers vooraf wel had gewaarschuwd niet tegen rode kaarten aan te lopen met het oog op de bekerfinale tegen Ajax – kon alleen maar raden waarom zijn team in Enschede zo ongeïnspireerd voor de dag was gekomen. ‘Ik kan niet in de koppies van de spelers kijken, maar ik kan me voorstellen dat zij toch wel geschrokken zijn van het incident tijdens onze laatste training’, aldus Been, doelend op de pakweg 150 supporters die het trainingsveld opkwamen om de spelers te vertellen dat zij liever zagen dat Feyenoord van FC Twente zou verliezen.

Bekijk hier de samenvatting van FC Twente tegen Feyenoord en de reacties van Mario Been en Giovanni van Bronckhorst.