Succesvolle rentree De Guzman in kleine klassieker

Jonathan De Guzman heeft maandagavond zijn rentree gemaakt bij Jong Feyenoord/Excelsior in de wedstrijd tegen Jong Ajax. De middenvelder speelde ruim zeventig minuten in het duel waar geen publiek bij aanwezig was en dat eindigde in een 3-0 zege voor de thuisploeg. De Guzman hervatte vorige week maandag de groepstraining nadat hij was hersteld van een knieblessure en deed in Amsterdam voor het eerst wedstrijdritme op.
Jong Feyenoord/Excelsior bood de thuisploeg tot kort voor rust prima partij, maar gaf de wedstrijd vervolgens in een paar minuten tijd uit handen. Jong Ajax wist kort achter elkaar twee keer te scoren en ging zo na een eerste helft die grotendeels gelijk op was gegaan met een comfortabele voorsprong de rust in.

Het eerste doelpunt van de thuisploeg mocht doelman Darley zich aanrekenen. De Braziliaan had een minuut voor de openingstreffer zijn ploeg op de been gehouden door een kopbal van Nicolas Lodeiro knap te redden, maar sprong vervolgens onder een hoge voorzet van Hyun Jun Suk door en zag Johan Kappelhof de bal bij de tweede paal binnenkoppen.

Het was een forse tik voor de Rotterdamse beloften, die nog voor rust tegen de tweede tegentreffer aanliepen. De assist hiervoor kwam wederom op naam van Suk, die na balverlies van Jong Feyenoord/Excelsior op het middenveld Miralem Sulejmani de diepte instuurde. De aanvaller sneed vanaf de rechterflank naar binnen en passeerde vervolgens Darley.

De ruime voorsprong van de thuisploeg deed geen recht aan de verhoudingen op het veld in de eerste helft. Jong Feyenoord/Excelsior had Jong Ajax namelijk prima partij geboden en via een schot van Stefan Babovic dat op de lat eindigde de grootste kans tot aan de openingstreffer gekregen.

De tweede helft bleef ondanks de voorsprong van Jong Ajax een gelijkopgaande strijd, waarin kansen aan beide kanten schaars waren, maar de voorsprong van de thuisploeg geen moment echt in gevaar kwam. Pas na een uur spelen zorgde De Guzman voor een schaars hoogtepuntje, toen hij vanaf de middellijn probeerde Verhoeven te verschalken, maar zijn vernuftige poging net naast zag eindigen.

Jong Ajax zette daar aanvankelijk niet veel meer dan verschillende afstandschoten tegenover. De gevaarlijkste kwam tien minuten voor tijd op naam van Ismail Aissati, die een poging vanaf achttien meter fraai gered zag worden door Darley.

Uit de hoekschop die volgde kreeg Eriksen de bal op de linkerflank in bezit, waarna hij met een hoge voorzet het hoofd van Suk vond. De Zuid-Koreaanse aanvaller torende boven zijn directe tegenstander uit en knikte de bal vervolgens alsnog langs Darley.

Jong Ajax – Jong Feyenoord/Excelsior 3-0

41’ 1-0 Kappelhof
45’ 2-0 Sulejmani