Fanshop
Fanshop

Feyenoord grote winnaar RTV Rijnmond-Voetbalgala

Feyenoord is maandagavond de grote winnaar geworden op het slotfeest van de RTV Rijnmond Voetballer van het Jaar-verkiezing. Ron Vlaar sleepte de trofee voor de Voetballer van het Jaar in de wacht, terwijl Rob van Dijk winnaar werd van de verkiezing tot Keeper van het Jaar. De door Feyenoord aan Excelsior verhuurde Kamohelo Mokotjo werd verkozen tot RTV Rijnmond Talent van het Jaar.
Vlaar nam de trofee tijdens een boottocht over de Maas in ontvangt uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb. De centrale verdediger was verheugd met de waardering die hij kreeg. ‘Dit is een mooie bevestiging van de manier waarop ik dit jaar ben teruggekomen’, zei hij voor een zaal waar heel de Rotterdamse voetbalwereld bijeen was. ‘Ik heb met twee blessures een moeilijke periode gehad, maar ben trots op de manier waarop ik daar uit ben gekomen.’Van Dijk kreeg zijn onderscheiding uitgereikt door voormalig trainer van Feyenoord Rob Jacobs. ‘Het is altijd leuk om een prijs als deze te krijgen’, zei de doelman. ‘Het is een vorm van waardering. Feyenoord is bezig aan een goed seizoen en het is lekker om daar als keeper deelgenoot van te zijn.’De uitverkiezing van Vlaar zat er al weken aan te komen en de onderscheiding voor Van Dijk was gezien zijn prestaties dit seizoen bij Feyenoord ook niet totaal onverwacht. Mokotjo was wel volledig verrast toen hij hoorde dat hij de titel Talent van het Jaar kreeg. ‘Hier heb ik geen moment rekening mee gehouden’, zei de Zuid-Afrikaanse middenvelder. ‘Een complete verrassing, maar wel een heel leuke. Dit is voor mij een mooie stimulans.’ Mokotjo werd afgelopen zomer door Feyenoord gecontracteerd en speelt dit seizoen op huurbasis voor Excelsior.

Na de uitreiking van de prijzen voer de luxe boot nog lange tijd door de Rotterdamse haven, terwijl binnen het feest in volle gang was. Onder meer de Volendamse volkszanger Jan Smit zorgde voor de muzikale omlijsting. Namens Feyenoord was de voltallige selectie aanwezig om hun ploeggenoten Vlaar en Van Dijk in de prijzen te zien vallen.